שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מוסקה חצילים- של ריקי ברוך

תאריך פרסום: 24/7/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

החומרים הדרושים:
2-3 חצילים גדולים
בצל גדול קצוץ דק
500 גרם בשר טחון
2 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות
מלח, פלפל גרוס
2 ביצים טרופות הייטב עם כף קמח

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
קולפים את החצילים ופורסים אותם לאורך. מטגנים את החצילים באופן חלקי או לחילופין משחימים בגריל לאחר שנמרחו במעט שמן. מניחים מחצית מכמות החצילים בתבנית פיירקס ומשאירים חלקי רצועה גם על דפנות התבנית.
מטגנים במחבת את הבצל והבשר הטחון יחד מתבלים ומצננים.
שופכים את הבשר על החצילים . מעליו מפזרים שכבה של קוביות עגבניות. מכסים בשכבת חצילים נוספת שופכים מעל את הביצים שנטרפו הייטב עם כף קמח שטוחה ומעט מלח ופלפל. מכסים בניר כסף ואופים בחום של 180 מעלות למשך 45 דקות עד שעה.
לפני ההגשה מסירים את ניר הכסף וממשיכים לאפות עוד מספר דקות להשחמה.

טיפים מיוחדים:
רצוי להכין לפחות יומיים מראש. המוסקה ניתנת להקפאה למשך חודש . חגיגית ונפלאה לארוח.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פירורית ביסלי סלטים