שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מופלטה

תאריך פרסום: 6/4/2007
דרוג הגולשים:

מצרכים

מופלטה
1 ק”ג קמח
3 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן
קמצוץ מלח

אופן ההכנה

מכינים בצק רך וגמיש מכל המרכיבים , יוצרים כ- 35-40 כדורים קטנים
ומניחים על משטח משומן ל- 20 דק’ .
מכינים מחבת ( עם תחתית כבדה רצוי - אפשר גם במולטי שף )
ומחממים אותה ללא שמן .
עם כפות ידיים משומנות ושיש משומן פותחים כל כדור לעלה דק עגול (גודל מחבת) .
מניחים על המחבת ומטגנים צד אחד (בנתיים פותחים עוד עלה)
הופכים ושמים מעל עוד עלה , הופכים ומוסיפים עוד עלה , וכך ממשיכים
עד שמצטברים כ- 10-15 עלים מוציאים לצלחת וממשיכים להכין את השאר . את המוכנים לכסות כדי שלא יתייבשו .

כל סועד מפריד לעצמו מופלטה או שניים ומגלגל ,
אפשר לאכול את זה כך
ואפשר למרוח דבש , חמאה

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

סלטים