שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מחמאר (פשטידת תפוחי אדמה) מתכון מרוקאי של רינת

תאריך פרסום: 5/10/2007
דרוג הגולשים:

מצרכים

מצרכים

אופן ההכנה

*פשטידת תפו"א:
המצרכים:
5-תפו”א בינונים
5-ביצים
1-כף מרק עוף
1-כפית פלפל שחור
1-כפית מרק עוף

אופן ההכנה:
לבשל את תפו”א עד שהם מתרככים כ-חצי שעה,לסנן ולמעוך לפירה,לתבלן ולהוסיף את הביצים,לערבב היטב.
בסיר טפלון לחמם מעט שמן,ע”י מברשת של ביצה למרוח את דפנות הסיר כך שהפשטידה לא תידבק.
לצקת את התערובת לסיר,לכסות לבשל על להבה גבוהה כ-7 דקות להנמיך ולבשל כ-30 דקות.להוריד את הסיר מהאש ולהניח על גבי סמרטוט רטוב ל-5 דקות,לקחת צלחת להניח במקום המכסה בזריזות ובזהירות להפוך את הפשטידה לצלחת.
לחמם שוב מעט שמן בסיר(אותו סיר)למרוח את הדפנות בזהירות להחזיר את הפשיטדה לסיר,לבשל על אש גבוהה כ-7 דקות,להנמיך להבה ולבשל עוד 15 דקות.
שוב להניח את הסיר על גבי סמרטוט רטוב,להמתין 5-דקות להניח צלחת ולהפוך את הפשטידה המוכנה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • פשטידה

    נורית מרזוק, 1/29/2014 8:21:08 AM

  • פשטידה מרוקאית .

    שרית .א, 6/16/2008 11:41:49 AM

פירורית ביסלי סלטים