שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מעקודה של אבי לוי. מאסטר שף

תאריך פרסום: 17/8/2012
דרוג הגולשים:

מצרכים


הישר מהמטבח האלג’יראי - פשטידה אוורירית, ספק נאפית ספק מיטגנת, של תפוחי אדמה, ביצים ועשבי תיבול


מתוך מגוון המתכונים בחרנו לפנק אתכם במתכון למעקודה של אבי לוי. שמצליח לשלב במנה אחת את כל הטוב שיש לחג הזה להציע. רק שימו לב, לפני שמתחילים לעבוד תמצאו סיר מתאים - גבוה וצר בקוטר 18-16 ס"מ, רצוי עם ציפוי מונע הידבקות.


מצרכים ל-8 מנות:
4 תפוחי אדמה בינוניים בקליפתם
1 בצל גדול קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף מלח
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת מרק
10 ביצים

לטיגון ואפייה:
1 כוס שמן

להגשה:
מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה


אופן הכנה:

מבשלים תפוחי אדמה עם הקליפה עד שהם כמעט רכים (המרכז שלהם צריך להישאר מעט קשה). מצננים מעט, קולפים ומועכים בעזרת מועך פירה או מזלג למרקם כמעט חלק עם מעט גושים.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. המרקם שיתקבל יהיה כמעט נוזלי, וזה בסדר.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מחממים שמן בסיר גבוה וצר 4-3 דקות עד שהוא חם אך לא רותח. יוצקים את התערובת לשמן החם ומכסים את הסיר. מטגנים על להבה בינונית כ-12 דקות.
מסירים את המכסה ומעבירים את הסיר לתבנית אפייה או לתבנית חד-פעמית, כדי שהשמן שישפריץ מהסיר בזמן האפייה לא ילכלך את התנור. אופים את המעקודה כשעה ורבע עד ששיפוד עץ המוחדר פנימה יוצא יבש.
מוציאים מהתנור ומעבירים סכין ארוך בין הדפנות לסיר. יוצקים על המעקודה מיץ לימון, ממתינים 3-2 דקות והופכים בזהירות על צלחת הגשה. מגישים חם, קר או בטמפ’ החדר.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים