שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מרק אספרגוס (אהרוני)

תאריך פרסום: 8/4/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

המצרכים:
50 גר’ חמאה
3 שיני שום פרוסות
2 כפיות טימין
5 בצלי שאלוט קצוצים
1 ראש סלרי קלוף, חתוך לקוביות קטנות
1 קג ’ אספרגוס עבים קלופים, חלוטים.
4 כוסות מרק צח או מים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 באגט פרוס באלכסון, קלוי במחבת פסים
1 חבילה מסקרפונה
עירית קצוצה

אופן ההכנה:
מסירים 18 ראשי אספרגוס באורך של כ- 6 ס"מ. את השאר חותכים לפיסות של כ- 5 ס"מ.
שמים בסיר את החמאה וכשהיא חמה מאדים בה את הטימין, שום, בצלי שאלוט וראש סלרי כחמש דקות. מוסיפים את האספרגוס (למעט 18 הראשים) מאדים עוד שלוש דקות. מוסיפים את המרק הצח או המים ומביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות.
מעבירים את תוכן המרק עם מעט מהנוזלים למעבד מזון, יחד עם הפטרוזיליה ומרסקים למחית חלקה. מסננים חזרה לסיר ומביאים שוב לרתיחה.
מוסיפים את השמנת המתוקה, בודקים ומתקנים תיבול
שמים על מגש קטן 6 פרוסות באגט קלויות. על כל אחת מניחים 3 ראשי אספרגוס, עליהם כף מסקרפונה, ומעל מעט עירית קצוצה.
שמים במרכז כל קערה פרוסה באגט ומגישים.










לצפייה במתכונים






אינדקס מתכונים - עונה 3






אינדקס מתכונים - עונה 2






אינדקס מתכונים - עונה 1






שאלות ותשובות עם אהרוני






פורום תגובות



נוספים:

תבשיל עוף תאילנדי בקארי ירוק


מאפה בצק עלים עם פירות צלויים









אופן ההכנה

תת

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פירורית ביסלי סלטים