שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מרק סלרי

תאריך פרסום: 5/2/2007
דרוג הגולשים:

מצרכים

1 צרור מקלות סלרי אמריקאי קצוצים דק (ללא עלים)
60 גרם חמאה
1 בצל קצוץ
1/2 4 כוסות ציר ירקות
1/2 1 כוסות שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון
3-2 כפות עלי סלרי קצוצים, להגשה



אופן ההכנה

+ מבשלים סלרי במים כ-15 דקות, עד שהוא מתרכך. מסננים ומייבשים במסננת (אפשר לשמור את הנוזלים ולהשתמש בהם במקום ציר למרק).
+ מחממים חמאה בסיר. מוסיפים בצל ומאדים קלות, עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את הסלרי המבושל ומערבבים (נזהרים שלא ישחים).
+ מוסיפים ציר או את הנוזלים ששמרנו, מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
+ מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר. מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים שמנת, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים כמה דקות, עד שהמרק מתחמם, ומגישים מיד. מעטרים בעלי סלרי טריים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים