שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מתכון לקובנה

דרוג הגולשים:

מצרכים


גיל חובב 9/3/2006 16:43

קובנה זה מאוד פשוט:
החומרים הדרושים:
1 ק”ג קמח
1 חבילה שמרית
3 כפות מלח
מים פושרים
100 גרם מרגרינה
50 גרם חמאה
עוד מעט קמח


אופן ההכנה


אופן ההכנה:
שמים את הקמח, המלח והשמרית בקערה גדולה. מוסיפים 3 כוסות מים פושרים ולשים לבצק. ממשיכים להוסיף מים עד שמתקבל בצק סמיך, כבד, דביק ואחיד. לשים בקערה לפחות חמש דקות (זה חשוב).
מתפיחים שעה, לשים קצת ומתפיחים שוב.
מתיכים את החמאה והמרגרינה בסיר של קובנה (סיר אלומיניום עם מכסה הרמטי תואם, יש בכל חנות ושוק).
מרטיבים ידיים. קורצים מהבצק כדור בגודל קצת יותר מכדור טניס ומגלגלים בקמח. מכניסים לסיר ומגלגלים בשומן המותך. ממשיכים ליצור כדורים, לגלגל בקמח ולהכניס לסיר (מרטיבים ידיים מדי פעם, ככה הבצק לא נדבק).
כשכל הבצק בסיר, סוגרים מכסה ומתפיחים עוד שעה. בינתיים מחממים תנור אפייה לחום הכי הכי הכי גבוה.
אופים שעה בחום מטורף. יהיה קצת ריח של שרוף וזה בסדר.
מנמיכים להבה לחום נמוך מאוד (70 מעלות) ואופים את הסיר הסגור לילה שלם.
עכשיו טריק של גיסתי (הסורית!): שעתיים לפני ההגשה פותחים את המכסה של הסיר, מגבירים להבה לחום בינוני וממשיכים לאפות.
שעה לפני ההגשה מוציאים את הקובנה מהסיר, הופכים ומחזירים לסיר (עם החלק השרוף כלפי מעלה). אופים לא מכוסה עד ההגשה (שעה).
מגישים עם רוטב עגבניות, טחינה, חילבה וסחוג. בוצעים לכל סועד גוש בצק בידיים (זה מתפרק בקלות) ואוכלים בידיים (חש ושלום בסכו”ם).

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • טעות

    אין מצב ששמים, 10/19/2012 11:30:39 AM

פרפקטו רטבים