שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מתכון לקרפ

דרוג הגולשים:

מצרכים

 125 גרם קמח
 50 גרם סוכר
 ¼ כפית מלח
 3-2 ביצים
 325 מ"ל חלב
 ½ מיכל שמנת מתוקה
 1 כף חמאה או מרגרינה, מומסת

אופן ההכנה

1. שמים את הקמח, הסוכר והמלח בקערה, מערבבים ומוסיפים שתיים מהביצים. טורפים כ-3 דקות, לבלילה אחידה. אם יש גושים, מוסיפים את הביצה השלישית.
2. שמים את החלב והשמנת בסיר ומחממים עד שהם נעימים למגע. יוצקים כשליש מהנוזלים החמים לבלילה שבקערה וטורפים עד שהגושים נעלמים. מוסיפים את שאר הנוזלים וטורפים היטב. מסננים את הבלילה דרך מסננת דקה, לבלילה חלקה לגמרי.
3. מברישים מחבת קטנה (רצוי טפלון) בחמאה או במרגרינה ומחממים על להבה בינונית. יוצקים למחבת כשלושת-רבעי מצקת מהבלילה ומטים כך שהבלילה תכסה את התחתית לגמרי. מטגנים כדקה, עד שהקרפ מתייצב ושוליו נפרדים מהמחבת, והופכים בזהירות. מטגנים כ-10 שניות נוספות, עד שהתחתית מתייבשת. מוציאים ממשיכים כך עד תום הבלילה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פירורית ביסלי סלטים