שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

סלט טאבולה של גיל חובב

דרוג הגולשים:
סלט טאבולה של גיל חובב

מצרכים

הסלט הנהדר הזה הוא אחת מאבני היסוד של המטבח הערבי. עיקרו הוא שידוך מבורך בין בורגול לבין עשבי תיבול. הגירסה המובאת כאן עושה שימוש בפתיתי קוסקוס ישראלי במקום בבורגול. הפתיתים האלה – גדולים יותר מפתיתי קוסקוס רגיל – שומרים על צביונם בסלט והופכים אותו לטעים ו"נגיס" במיוחד. שימו לב לפלפל הצהוב המסתתר ברשימת החומרים: ברור שזה יעבוד מצוין גם עם פלפל אדום או ירוק, אבל חגיגת הצבעים שהפלפל הצהוב מארגן תהפוך את סלט הטאבולה שלכם לעוד יותר מוצלח.


1 שקית פתיתי קוסקוס ישראלי
2 עגבניות
2 מלפפונים
1 פלפל צהוב
2 בצלים ירוקים
2 שיני שום
חופן שמיר
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
10 עלי נענע (לא הכרחי)
קליפה מגוררת מלימון אחד
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

1. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות של האריזה (שמופיעות תחת הכותרת "הכנה ללא בישול"). בעצם, מה שצריך לעשות הוא לשפוך על הקוסקוס מים רותחים, לחכות קצת, ואז להוסיף מלח, פלפל, מעט שמן זית ולערבב.

2. קוצצים את העגבניות, המלפפונים והפלפל לקוביות קטנות. חותכים את הבצלים הירוקים לטבעות וקוצצים דק את השום ועשבי התיבול.

3. מוסיפים לקוסקוס, מתבלים בקליפת לימון ומיץ לימון ומערבבים. טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד מלח, פלפל שחור גרוס ומעט שמן זית.

4. סלט הטאבולה נהדר כתוספת ואפילו כמנה עיקרית בארוחה צמחונית קלה. והוא נשמר מצוין במקרר לארוחה של מחר.


גיוון: להכנת גרסה הקרובה יותר לזו הערבית המקורית, מוותרים על כל הירקות ובמקומם משתמשים בתועפות של עשבי תיבול קצוצים דק (שמיר, פטרוזיליה וכוסברה – זר שלם מכל עשב תיבול). מתבלים בשום, שמן זית, קליפת לימון, מיץ לימון ובצל ירוק. מתקבל סלט הרבה יותר ירוק ולא פחות מופלא.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים