שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

סלט מלפפונים

תאריך פרסום: 1/10/2008
דרוג הגולשים:

מצרכים

הסלט הזה הוא סימן ההיכר הקולינרי של העדה הייקית: דק, עדין, ענוג, חיוור במקצת וטעים עד דמעות. כל הסוד טמון באיזון הטעמים ובאיפוק. לגירסה חגיגית יותר אפשר להוסיף לסלט פרוסות ביצים קשות ולהחליף את הרוטב בשמנת מתוקה.

6 מלפפונים
חצי בצל קטן (לא הכרחי)
2 כפות שמיר קצוץ
מלח
רבע כוס חומץ תפוחים
רבע כוס מים
1 כף סוכר (בערך)

אופן ההכנה

1. שוטפים את המלפפונים ופורסים באלכסון, לפרוסות אליפטיות, הכי דקות שאפשר. יש מי שמקלף את המלפפונים, אבל לא חייבים). אם משתמשים בבצל, פורסים גם אותו הכי דק שאפשר. שמים את כל הפרוסות במסננת.
2. ממליחים את פרוסות הירק היטב ומניחים לשעה להגרת נוזלים. מקץ שעה שוטפים תחת מים זורמים, ומסננים. מעבירים לקערה ומוסיפים את השמיר.
3. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את החומץ, המים וכף סוכר. טועמים. הרוטב צריך להיות חמוץ-מתוק ועדין בטעמו. מתקנים תיבול ומוסיפים את החומץ לקערה.
4. מערבבים ומגישים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • מלפפונים של גיל חובב

    שרה אנגל, 11/17/2008 3:36:04 AM

פירורית ביסלי סלטים