שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגה בחושה שמנת וקינמון של קרין גורן

דרוג הגולשים:

מצרכים

עוגת שמנת קינמון

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
4 ביצים
2 מיכלים שמנת מתוקה
11/4 כוסות (250 גרם) סוכר
2 שקיות (2x10 גרם) סוכר וניל
1/2 כפית מלח
2 כוסות (280 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה

למלית:
1/4 כוס דחוסה (60 גרם) סוכר חום כהה
2 כפות קינמון
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס (או קופסת שימורי אפרסקים, מסוננים וחתוכים לקוביות)
אבקת סוכר- לקישוט


שלבי ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, שני סוגי סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מעט מסמיכה. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לתערובת השמנת.
מנפים יחד מעל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
יוצקים שליש מהבלילה ל-2 תבניות. מערבבים יחד סוכר וקינמון. מפזרים חצי מתערובת הקינמון מעל הבלילה בתבניות. מפזרים מעל מחצית מהאגוזים או מקוביות האפרסקים. חוזרים על הפעולה עם שליש נוסף של הבלילה, ויתרת מלית הקינמון. מכסים בשליש האחרון של הבלילה. אופים כ-50 דקות, עד קיסם יוצא יבש כמעט לגמרי והעוגות קפיציות למגע, שחומות וריחניות. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.


הערות של סבין
את העוגה אפיתי בתבנית קוגלהוף משומנת ומקומחת היטב, העוגה יצאה גבוהה וטעימה.
לטעמי היה כדאי, אחרי שמסיימים את הרכבת העיסה והמילוי, להעביר שיפוד או מזלג ולערבב מעט-מעט (כמו לעוגת שייש) כדי לפזר את המילוי בתוך העוגה.

אופן ההכנה

עוגת שמנת קינמון

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
4 ביצים
2 מיכלים שמנת מתוקה
11/4 כוסות (250 גרם) סוכר
2 שקיות (2x10 גרם) סוכר וניל
1/2 כפית מלח
2 כוסות (280 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה

למלית:
1/4 כוס דחוסה (60 גרם) סוכר חום כהה
2 כפות קינמון
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס (או קופסת שימורי אפרסקים, מסוננים וחתוכים לקוביות)
אבקת סוכר- לקישוט


שלבי ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, שני סוגי סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מעט מסמיכה. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לתערובת השמנת.
מנפים יחד מעל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
יוצקים שליש מהבלילה ל-2 תבניות. מערבבים יחד סוכר וקינמון. מפזרים חצי מתערובת הקינמון מעל הבלילה בתבניות. מפזרים מעל מחצית מהאגוזים או מקוביות האפרסקים. חוזרים על הפעולה עם שליש נוסף של הבלילה, ויתרת מלית הקינמון. מכסים בשליש האחרון של הבלילה. אופים כ-50 דקות, עד קיסם יוצא יבש כמעט לגמרי והעוגות קפיציות למגע, שחומות וריחניות. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.


הערות של סבין
את העוגה אפיתי בתבנית קוגלהוף משומנת ומקומחת היטב, העוגה יצאה גבוהה וטעימה.
לטעמי היה כדאי, אחרי שמסיימים את הרכבת העיסה והמילוי, להעביר שיפוד או מזלג ולערבב מעט-מעט (כמו לעוגת שייש) כדי לפזר את המילוי בתוך העוגה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • הכנתי עם אגסים

    דורין, 1/4/2014 3:51:20 PM

  • גרסת פרווה

    יעל, 10/24/2013 10:11:42 PM

  • תגובה ל3

    גליה, 9/18/2013 7:50:00 PM

  • עוגה. מעולה

    גליה, 9/18/2013 7:45:58 PM

  • עוגת שמנת וקנמון

    זיוה, 12/3/2012 6:44:22 PM

  • בקשר לעוגה

    רחלי, 9/20/2012 1:46:47 PM

  • לא יודעת מי המגיבות פה אבל העוגה על הפנים

    נינה, 5/23/2012 7:46:44 PM

  • יופי של עוגה

    כ, 12/11/2011 7:29:36 AM

  • עוגה מדהימה

    מירי, 2/13/2011 11:35:54 AM

  • עוגה שמנת וקינמון

    תמי חרמון, 1/21/2011 9:56:17 AM

  • עוגה טעימה

    חנה, 6/28/2009 2:51:20 PM

  • עוגה נהדרררת!

    מיכל ויצמן, 9/27/2008 9:29:10 AM

  • מעולה!!

    אמירה, 2/1/2008 3:07:43 PM

פרפקטו רטבים