שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגה כושית - פשוטה, טעימה ומהירה להכנה.

תאריך פרסום: 28/3/2009
דרוג הגולשים:

מצרכים

תבנית:
קפיצית עגולה הקוטר 26 ס"מ.

לעוגה:
6 ביצים מופרדות.
1/2 1 כוסות סוכר.
1 כוס מיץ תפוזים.
1/2 כוס שמן.
1/2 1 כוסות קמח.
1 כוס קקאו.
תמצית וניל.
תמצית רום.
1 שקיק אבקת אפייה.

לציפוי:
3 כפות סוכר.
4 כפות מים.
1 כף אבקת קקאו.
50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות.
25 גרם מרגרינה.

אופן ההכנה

העוגה:
* מפרידים את הביצים ומניחים עד שיגיעו לטמפרטורת החדר (לא להניח את הביצים שלמות בחוץ ואז להפריד, להפריד לפני ואז להניח).
* מחממים תנור לחום בינוני - גבוה 180 מעלות.
* מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים, מחכים דקה ומוסיפים כוס סוכר בהדרגה.
* מקציפים עד קבלת, קצף רך, חלק ומבריק.
* בקערה אחרת מערבבים את החלמונים, חצי כוס הסוכר הנותרת, השמן, מיץ התפוזים, הקמח, הקקאו, תמצית הוניל והרום ושקיק אבקת האפייה.
* מערבבים עד לקבלת תערובת ללא גושים.
* מקפלים לתוך תערובת השוקולד את קצף החלבונים עד לקבלת תערובת חלקה.
* משמנים את התבנית.
* מעבירים את תערובת השוקולד אל התבנית המשומנת.
* מכניסים לתנור ואופים במשך 45 - 50 דקות עד שקיסם ננעץ במרכז העוגה ויוצא יבש.
* מצננים.

הציפוי:
* מערבבים יחד בסיר קטן סוכר, מים וקקאו ומביאים לרתיחה.
* מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד.
* בוחשים עד שהשוקולד נמס.
* מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד שתימס.
* יוצקים את הציפוי בעודו חם על העוגה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים