שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגיות טחינה ושיבולת שועל

תאריך פרסום: 14/3/2008
דרוג הגולשים:

מצרכים

עוגיות טחינה ושיבולת שועל


עוגיות טחינה ושיבולת שועל(צ’: דורעם גונט)קטנות, דחוסות, ללא טיפת קמח ופחות מתוקות מהסטנדרט, העוגיות האלה עשויות להיות ממכרות לחובבי טחינה.

חומרים לכ-45 עוגיות קטנות:
3 כוסות שיבולת שועל
1 כוס טחינה
1/2 כוס אגוזים קצוצים (מלך, פקאן, לוז)
1 ביצה
1/2 כוס דבש או סילאן
2 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
קורט מלח

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון קוצצים את שיבולת השועל בכמה פעימות, לקבלת פירורים (אין צורך להגיע לאבקה). מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים קצרות, עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומוסיפים עוד מעט דבש, לפי הטעם.


2. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, שאותם משטחים ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (אין צורך ברווחים גדולים, העוגיות אינן תופחות).


3. אופים בחום של 180 מעלות, רק עד לסימנים ראשונים של הזהבה בשוליים (8-10 דקות).


4. מצננים על רשת ושומרים בקופסה אטומה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • הוספתי שקדים

    שרונה, 12/22/2012 9:10:02 PM

  • ואם אין לי מעבד מזון אפשר להכין אחרת ?

    אוליאנה, 3/14/2012 5:14:22 PM

  • תודה

    חסיו, 1/3/2012 3:12:18 PM

  • מתכון נפלא

    טלי, 3/7/2011 7:02:17 PM

  • יצא מ ע ו ל ה

    נטעלי, 2/10/2011 8:32:12 PM

  • איזה סוג של קווקר?

    אוסנת, 6/9/2010 2:33:12 PM

  • טחינה היא 50% שומן

    למיכל, 11/14/2009 12:36:05 PM

  • המתכון ללא שמן/חמאה?

    מיכל, 10/17/2009 10:02:46 AM

פרפקטו רטבים