שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגיות פרח ריבה - קארין גורן

תאריך פרסום: 16/5/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

חומרים ל-25 עוגיות סנדביץ’:
200 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
2 כוסות גדושות (300 גרם) קמח
1/4 כפית מלח
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
1 צנצנת ריבת תותים חלקה, למילוי
אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה

+ מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבדים במעבד מזון קמח, מלח ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) לתערובת פירורית.
+ מעבירים לקערה ומוסיפים שמנת מתוקה. לשים רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעתיים למקרר להתייצבות.
+ מרדדים על נייר אפייה מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים לפרחים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מהשאריות מרדדים וקורצים שוב. קורצים את המרכז ממחצית הפרחים. אפשר גם את השאריות האלה לרדד שוב ולקרוץ פרחים.
+ אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים לחלוטין. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות מעל הפרחים עם החור במרכז. ממלאים את הפרחים השלמים בכפית ריבה. מרכיבים עוגיה עם אבקת סוכר (וחור) מעל כל תחתית עם ריבה לקבלת סנדביץ’. שומרים בשכבה אחת בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • לחמניות פרח

    הדר, 3/1/2012 7:40:11 PM

  • תנור

    אני, 8/30/2011 3:38:50 PM

פרפקטו רטבים