שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגיות שוקולד מושלגות

תאריך פרסום: 25/2/2009
דרוג הגולשים:
עוגיות שוקולד מושלגות

מצרכים

גרסה נוספת לעוגיות שוקולד הנמסות בפה ומצופות באבקת סוכר. העוגיות נאפות זמן קצר ו"מתפוצצות" בזמן האפייה. הן יוצאות מהתנור כשהן עדיין רכות ומתייצבות לאחר הצינון.

50 עוגיות
300 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו), שבור לקוביות
50 גרם שוקולד חלב משובח, שבור לקוביות
50 גרם חמאה
2 כפות קקאו משובח
1 כפית אבקת קפה נמס
3 כפות ברנדי
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3/4 כוס (100 גרם) קמח, מנופה
100 גרם שקדים, טחונים לאבקה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה

לציפוי:
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר

2 תבניות התנור, מרופדות בנייר אפייה

אופן ההכנה

1. ממיסים בסיר כפול על אדים את שני סוגי השוקולד עם החמאה, הקקאו, אבקת הקפה הנמס והברנדי.
2. שמים בקערת המערבל (מיקסר) את הביצים והסוכר ומקציפים לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מקפלים לקציפה את תערובת השוקולד. מוסיפים את הקמח, אבקת השקדים ואבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר 3 שעות.
3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). צרים מהתערובת 50 כדורים.
4. לציפוי: שמים בקערית קטנה את הסוכר ובקערית אחרת את אבקת הסוכר ומצפים כל כדור בסוכר ואחר כך באבקת הסוכר. מניחים בתבניות עם רווח בין הכדורים.
5.אופים כל תבנית 10-9 דקות ולא יותר. מתקבלים כדורים יציבים בשוליים ורכים במרכז. לאחר הצינון העוגיות מתייצבות. מאחסנים בקופסה אטומה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פירורית ביסלי סלטים