שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת אוראו ללא אפייה

תאריך פרסום: 11/6/2007
דרוג הגולשים:
עוגת אוראו ללא אפייה

מצרכים

עוגיות אוראו הן עוגיות הסנדביץ’ בשחור-לבן. הבחוץ שחור ומצטיין בטעם מתוק מאוד של עוגיות שרופות (בכוונה) והבפנים לבן ומצטיין בטעם עוד יותר מתוק. בסלנג אמריקאי "אוראו" פירושו כושי משתכנז – אולי שחור מבחוץ, אבל לבן ומתקתק מבפנים. אין ילד שלא מת על העוגיות האלה ונראה שהעוללים צודקים – הן באמת מופלאות. שימו לב שהגבינה במתכון היא גבינת שמנת. אפשר להשתמש בגבינת שמנת 5% (זה בהחלט עובד) אבל בהתחשב בתכולה הקלורית של יתר המרכיבים, זו תהיה צביעות.

החומרים הדרושים:
150 גרם ביסקוויטים עוגיות רגילים (כמו פתי-בר) בטעם שוקולד או וניל, מרוסקים
50 גרם חמאה מותכת

לתערובת:
חבילה וחצי שמנת מתוקה 32%
250 גרם גבינת שמנת
1 כוס סוכר
24 עוגיות אוריו (חבילה וחצי)

לציפוי:
חצי חבילה שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

1. מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה. מעבירים לתחתית תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (זו המומלצת, אבל גם מרובעות או עגולות קטנות או גדולות יותר תעבודנה), מהדקים לתחתית בלבד (לא לדפנות) בכף ומניחים במקרר.

2. מקציפים חבילה וחצי של שמנת לקצפת סמיכה (שימו לב: צריך שמנת 32%. שמנת 15% לא תהפוך לקצפת). מניחים במקרר.

3. מעבדים את הגבינה והסוכר למחית חלקה לגמרי. מקפלים פנימה את הקצפת.

4. שוברים את עוגיות האוראו לחתיכות די קטנות (בגודל של ציפורן). לא לרסק! רק לשבור. מערבבים לתוך תערובת השמנת-קצפת, ויוצקים לתבנית שבמקרר, מעל תחתית הביסקוויטים. מכסים ומניחים במקפיא לארבע שעות לפחות (ועדיף לילה שלם).

5. מכינים את הציפוי: מביאים את חצי חבילת השמנת הנותרת לרתיחה עדינה בסיר קטן ומסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים חמש דקות. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי. יוצקים על העוגה ומחזירים למקפיא לעוד ארבע שעות.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • עוגת אוראו ללא אפייה

    נוי, 7/9/2016 8:01:13 PM

  • שאלה

    אנה, 11/28/2013 6:45:46 PM

  • גלידת מקדונלס

    גלית, 11/14/2013 7:41:24 PM

  • שאלה

    עדי, 6/25/2013 11:44:42 PM

  • טוב טובבבב

    חובבן, 6/14/2013 7:18:08 PM

  • שאלה

    אלמוגית, 4/6/2013 12:17:25 PM

  • העוגה פצצה

    מבשלת צעירה אבל ענקית, 3/16/2013 4:11:39 PM

  • יצא מדהים

    סופיה, 3/5/2013 8:30:54 PM

  • עוגת אוראו

    ליליאן, 12/30/2012 3:36:21 PM

  • כמה?

    ים, 10/25/2012 6:02:09 PM

  • עוגת אוראו

    שאלה קטנה, 9/21/2012 9:10:50 AM

  • כמה עוגות יוצאות ?

    לאלי, 9/16/2012 12:00:08 PM

  • תודה על התגובות פה

    נחמדת, 7/19/2012 9:23:56 PM

  • ממממ טעים

    א, 2/25/2011 12:01:21 AM

  • מצטרפת לדעה....

    מיטל, 11/2/2009 3:49:38 PM

  • מצטרפת למגיבה הראשונה

    נתנאלה, 7/2/2009 7:57:14 PM

  • כמה תיקונים למתכון:

    הוא ממש לא טוב כמו שהוא, 6/21/2007 11:29:17 AM

סלטים