שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת קרמבו

תאריך פרסום: 14/6/2008
דרוג הגולשים:

מצרכים

גבירותי ורבותי: להיט. העוגה הוותיקה הזו נסמכת על הרבה ביצים (שש!) והרבה אינסטנט פודינג (שתי חבילות!). יש בה שלוש שכבות, הרבה שמנת, המון טעם, מעט עבודה וים רושם. את שמה היא קיבלה כי למטה יש מאפה, באמצע קרם וניל ולמעלה ציפוי שוקולד. אי אפשר לטעות עם הרכב כזה. אגב, אם זה מנחם מישהו, אפשר להשתמש בשמנת מתוקה 10% שומן (יש במרכולים, זה חדש). אבל בינינו – זו צביעות.

החומרים הדרושים:
6 ביצים מופרדות
שני שליש כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה

לקרם השוקולד:
250 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה
1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה

1. מקציפים היטב את החלבונים (הלבנים) עם הסוכר.

2. מקפלים פנימה את החלמונים (הצהובים) ואבקת האינסטנט פודינג שוקולד. מקפלים בזהירות אך ביסודיות עד שכל האבקה מוטמעת בתערובת.

3. משמנים ומקמחים תבנית קפיץ עגולה ויוצקים פנימה את התערובת. אופים בחום של 180 מעלות חצי שעה בלבד (העוגה תישאר לחה מעט, וסכין שתינעץ במרכזה תצא עם פירורים). מוציאים מהתנור. העוגה התפוחה תשקע מיד ותדמה לפיתה חרבה. זה בסדר. מצננים לטמפרטורת החדר ואחר כך ממשיכים לצנן במקרר.

4. מכינים פודינג וניל מאבקת האינסטנט וניל, החלב והשמנת המתוקה. מצננים ואז מורחים על בסיס העוגה האפוי (שכבר הצטנן בינתיים). מצננים לעוד שעתיים במקרר.

5. מכינים את ציפוי השוקולד: מביאים את השמנת המתוקה אל סף רתיחה ומסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומוסיפים את תמצית הווניל. משהים חמש דקות ואז מערבבים עד לקבלת קרם חלק וכהה. מצננים לטמפרטורת החדר.

6. יוצקים את ציפוי השוקולד על שכבת פודינג הווניל ומורחים לכיסוי אחיד. מצננים עוד שעתיים (לפחות) במקרר ומגישים קר.




אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • איזה מתכוווון!!

    ג׳ני, 12/19/2013 12:55:54 AM

  • עוגה מעולה!!!

    פולו, 11/5/2013 7:59:41 PM

  • איך?

    לירון, 9/21/2013 10:29:00 PM

  • פשוט טעים..

    תמר, 8/9/2013 12:15:51 PM

  • בישול

    קרן, 7/12/2013 7:51:58 PM

  • עוגת קרמבו

    דגהו מזל, 3/31/2013 5:26:02 PM

  • עוגת קרמבו

    עמנואל, 3/17/2013 10:16:52 AM

  • עוגת קרמבו

    אתי, 12/28/2012 5:20:33 PM

  • עוגת קרמבו

    שרית, 12/20/2012 10:02:54 PM

  • יצאה מצויינת! + טיפ לשדרוג

    חפצי, 9/17/2012 9:24:21 PM

  • יוגות

    עמית , 7/1/2012 10:59:30 PM

  • עוגת קרמבו

    שרית .א, 6/23/2008 11:45:20 AM

  • חסכון בקלוריות

    פזית, 6/21/2008 11:25:51 AM

  • לא מבין את שלב 2

    אלון, 6/20/2008 8:45:57 PM

  • עוגת קרמבו .

    שריתוש., 6/19/2008 10:44:50 AM

  • מה גודל התבנית?

    אביב, 6/19/2008 7:43:52 AM

פרפקטו רטבים