שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת שוקלד מהירה

תאריך פרסום: 16/8/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

6 ביצים
אינסטנט פודינג בטעם שוקולד

חלב קר - חצי כוס
שמנת מתוקה מיכל אחד
אינסטנט פודינג בטעם שוקולד

שוקולד מריר 100 גרם
3 כפות חמאה לא מלוחה






אופן ההכנה

מפרידים את ששת הביצים (חלמונים שומרים לחוד למתכון אחר). מקציפים את החלמונים בטפמרטורת החדר עם קורט מלח עד שנוצרת תפיחה בהירה וקצף לבן מוסיפים לזה אריזה אחת של אינסטנט פודינג שוקולד. מקציפים את הכל כדקה עד שלא נשארים גושים והקצף עומד גבוה ויפה.

משמנים תבנית אפיה או עדיף תבנית סיליקון שלא דורשת שימון.
יוצקים את הקצף הכהה שנוצר לתוך התבנית ואופים כ 20-15 דקות. תלוי בעוצמת התנור , על חם בינוני, אצלי זה על 180 מעלות.

לחוד מקציפים את השמנת המתוקה בתוך קערה מקוררת (שהייתה במקפיא כ חצי שעה) כשהשמנת מתחילה להתייצב מוסיפים את החלב בהדרגה ואת האריזה השניה של הפודינג, מקציפים כדקה עד שמקבלים קרם שוקולדי יפה. אסור להקציף יותר מדי אחרת זה יהפוך לחמאת שוקולד.

אחרי האפיה מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר , מורחים את הקרם שקיבלנו ומקררים.
בסיר נפרד שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומוסיפים את החמאה. מניחים את הסיר הזה בתוך מחבת ובה מים. ואז את כל הקומבינציה הזו של המחבת עם המים והסיר עם השוקולד על הכיריים. ממיסים כ 15 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר .
מורחים על קרם את עיסת השוקולד ומצננים שוב במקרר.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים