שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו

תאריך פרסום: 11/10/2008
דרוג הגולשים:

מצרכים

הובא על ידי זהבה שומרי
העוגה המנצחת מתחרות המתכונים בתוכנית "המדריך לאפייה"

כמות: תבנית בקוטר 28 ס"מ .

לעוגה:
1 וחצי כוסות קמח תופח
1 וחצי כוסות קמח רגיל
1 ושליש חבילות מרגרינה
2 חלמונים
5 כפות מי סודה
קמצוץ מלח

למלית:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 חבילת מרגרינה
2 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות קקאו
5 חלמונים
1 כף קוניאק
1 כף רום
2 כפות קמח רגיל
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
7 חלבונים

להגשה:
אבקת סוכר





אופן ההכנה

מכינים את הבצק:
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים שני סוגי קמח עם מרגרינה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים, מי סודה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים על נייר אפייה מקומח קלות ל- 2 עיגולים. מרפדים תחתית תבנית משומנת בעיגול בצק אחד (את השני שומרים בינתיים במקרר).

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר קטן ממיסים שוקולד, מרגרינה, סוכר, מים וקקאו לתערובת אחידה. מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים, קוניאק ורום. מערבבים פנימה קמח ואגוזים (אם משתמשים).
במיקסר מקציפים חלבונים לקצף רך ויציב ומקפלים אותו לתערובת.
יוצקים את התערובת לתבנית על הבצק.
מחוררים במזלג את עיגול הבצק השני ומניחים אותו על תערובת השוקולד.
מהדקים את הבצק היטב לדפנות התבנית.
אופים כ-50 דקות (עד שעה), עד שהבצק זהוב והעוגה עדיין מעט רוטטת.
מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • מתכון לא מדוייק

    נורית רדעי, 4/30/2011 12:41:43 PM

פירורית ביסלי סלטים