שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת שמרים גבינה וצימוקים

תאריך פרסום: 3/5/2010
דרוג הגולשים:
עוגת שמרים גבינה וצימוקים

מצרכים

חומרים ל-3 עוגות בקוטר 20 ס"מ

770 גרם (1/2 5 כוסות) קמח תופח אסם
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
25 גרם (1/2 שקית) שמרית
3/4 שקית משפר אפייה של שמרית
3 ביצים גדולות (מס’ 1)
180 מ"ל (3/4 כוס) מים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1/2 כפית מלח
לסירופ סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
למלית גבינה:
750 גר’ גבינה כחושה לאפיה או, גבינת "טוב טעם" של טרה
2 כפות גדושה קורנפלור
1.5 כוסות כוס סוכר
2 ביצים
4 כפות צימוקים לבנים
קליפה מגוררת מחצי לימון
חצי כפית תמצית וניל
לזיגוג:
1 ביצה טרופה
אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
למלית הגבינה: מערבבים את כל חומרי המלית.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 25*35 ס"מ. מניחים את הבצק, כך שצלעותיו הצרות מקבילות אלינו.
מניחים במרכז המלבן לאורך שליש ממלית הגבינה. חותכים את שולי הבצק בצורת שתי וערב ומשלבים את פסי הבצק מעל המלית פס מימין ומעליו פס שמאל וחוזר חלילה.
מניחים לבצק לתפוח כ- 45 דקות בטמפ’ החדר.
מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות עד להזהבה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים