שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת שמרים

תאריך פרסום: 29/10/2012
דרוג הגולשים:

מצרכים

500 גרם קמח שמרים
150 מ״ל חלב
2 ביצים
70 גרם סוכר
רבע כפית מלח דק
200 גרם חמאה רכה
80 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר
20 גרם קינמון
100 גרם אגוזים קצוצים דק - מלך, שקדים או לוז.
ביצה להברשה
סירופ סוכר

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר מניחים את החלב, ביצים, סוכר ומלח ומערבבים כדקה.
2. מוסיפים תוך כדי ערבוב איטי את הקמח .
3. ממשיכים ללוש כ5 דקות לקבלת בצק.
4. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עד שהחמאה נטמעת ומתקבל בצק רך ואחיד.
5. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
6. מוציאים אויר ומעבירים מכוסה למקרר מינימום לשעה.
7. מוציאים מהמקרר ,מחלקים ל2 ומרדדים לריבוע של 30 ס"מ על 30 ס״מ.
8. מערבבים היטב את החמאה, סוכר וקינמון ומורחים חצי מהכמות על כל עלה.
9. מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים.
10. מגלגלים לרולדה.
11. חוצים באמצע את החולדה לאורך, כאשר הקצה העליון נשאר מחובר.
12. מלפפים את הרצועות אחת סביב השנייה ומהדקים את הקצוות הלא מחוברים אחת לשניה.
13. מעבירים לתבנית איגלשי קייק מרופדת בנייר אפייה.
14. מתפיחים במקום חמים כשעה.
15. מחממים תנור ל170 מעלות.
16. מברישים בעדינות את את העוגות בביצה ואופים כ-35 דקות.
17. מוציאים ומזגגים בסירופ סוכר.
18. מצננים מעט לפני הגשה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פירורית ביסלי סלטים