שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת תפוזים- מיקי שמו

תאריך פרסום: 26/11/2007
דרוג הגולשים:

מצרכים

עוגת תפוזים מיקי שמו


בוקר מצויין

עוגת לימון
כללי:
עוגה בחושה המתאימה ליד הקפה או התה בשעות הבוקר ובשעות בין הערביים. מתאימה בעיקר לחודשי החורף הסגריריים. פשוטה להכנה ומבוססת על חומרי גלם הנקראים לידם של כל ”עקרות הבית”.

רשימת חומרים לתבנית קוטר 26 ס”מ (או 2 תבניות אלומיניום מאורכות באורך 30 ס”מ):

100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
2 ביצים מס´ 3
מיץ תפוזים מתפוז אחד בינוני
100 גרם קמח עוגות
1/3 שקית אבקת אפייה
גרירה מתפוז אחד
קורט מלח

לזיגוג – ציפוי בגמר האפייה:
100 גרם מיץ תפוזים טרי (מ-2 תפוזים גדולים)
100 גרם סוכר

אופן ההכנה:
1.במיקסר מקציפים 100 גר´ חמאה ו-100 גר´ סוכר
2.מוסיפים בהדרגה את 2 הביצים ומיץ התפוזים.
3.מוסיפים את שאר החומרים היבשים במהירות איטית עד הומוגניות.
4.אופים בטמפ´ 170 מעלות עד 45 דקות. רצוי בתנור עם גופי חימום שממקמים
את התבנית בשליש התחתון של התנור.
5.בגמר האפייה, מרתיחים 100 גרם סוכר ו-100 גרם מיץ התפוזים ומברישים את
פני העוגה פעמיים.



יום נפלא
מיקי שמו

אופן ההכנה

1

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • מיקי שמו

    א, 2/5/2014 3:05:02 PM

  • התוכנית שלך

    אביבה, 5/21/2011 10:25:34 AM

  • עוגת תפוזים

    חני, 11/14/2009 7:24:37 PM

  • מיקי אתה אלוף!

    רונית, 3/27/2009 5:46:48 PM

פירורית ביסלי סלטים