שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת תפוחי עץ

תאריך פרסום: 10/9/2008
דרוג הגולשים:
עוגת תפוחי עץ

מצרכים

זאת עוגה שתמיד תנצח, פשוטה ,קלה מאוד להכנה ניתן להגיש אותה קרה או חמה. אפשר להגיש עם גלידה, אבקת סוכר, שמנת חמוצה, רוטב תותים, או רוטב פירות יער קפואים או טריים.
עוגה שנשמרת במקרר עד 5 ימים או בהקפאה זמן ממושך. בקיצור קשה לפספס כשמדובר בתפוחי עץ.

חומרים לבצק:
150 גרם חמאה
1 ביצה
3/4 2 כוסות קמח תופח אסם
1/2 כוס סוכר
1 גביע שמנת 9%

חומרים למילוי:
1/2 1 קילו תפוחי עץ חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות קינמון
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים

חומרים לקישוט:
סוכר מעורב בקינמון

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
משמנים תבנית 26 או מרפדים בנייר אפייה.


1. שמים בסיר את תפוחי העץ הקלופים והחתוכים, קינמון, 3/4 כוס סוכר ורבע כוס מים, מבשלים מעט, שיתרככו ומקררים.

2. בקערת מערבל מערבבים חמאה, סוכר, ביצה, קמח ושמנת עד לבצק אחיד.

3. משטחים 2/3 מכמות הבצק בתבנית בבסיס ובדפנות.

4. מניחים את התפוחים המבושלים על הבצק, מעל מניחים את יתר הבצק כשמגררים אותו במגררת עבה (פומפייה עם חורים גדולים).

5.מפזרים מעל מעט סוכר מעורב בקינמון ואופים, כ 30 דקות או עד שמוכן.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • תפוחים

    דניאל, 2/21/2014 5:31:43 PM

  • העדפה אישית

    אהובה , 9/6/2013 7:09:44 PM

  • עוגת תפוחים

    ענת, 2/18/2013 7:03:56 PM

  • עוגת תפוחע

    מלכה, 3/4/2012 5:38:45 PM

  • עוגת תפוחי עץ

    פולינה פדורוב, 3/20/2011 8:36:38 PM

  • עוגה טעימה-בעיה קלה במתכון

    SPOTY1, 1/25/2011 11:30:05 PM

  • עוגה יפה וטעימה מאוד.

    גילעד, 1/2/2011 3:30:07 PM

  • עוגת התפוחי העץ

    אסתר פרדקין, 12/7/2010 2:11:48 PM

  • עוגה טעימה וקלאסית.

    הל., 11/28/2010 12:33:31 PM

  • עוגת תפוחים

    סול, 8/24/2010 1:32:09 PM

  • עוגת תפוח עץ

    סוזי, 10/22/2009 2:58:02 PM

  • עוגת תפוחים

    נירה, 4/30/2009 11:45:37 PM

סלטים