שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוף תאילנדי מוקפץ

תאריך פרסום: 22/6/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

זה לגמרי לא סיני, כי הטעמים אחרים. יש פה בזיליקום וג’ינג’ר ופלפל חריף כדי להבעיר את הפה, אבל גם סוכר כדי לכבות את השריפה. זה עובד מצוין עם חזה עוף וגם עם נתחים "אדומים" של עוף. אם משתמשים בנתחים שאינם חזה צריך להאריך מעט את משך הבישול. כיוון שסגנון הבישול הוא הקפצה על אש גדולה בווק או בסיר, כדאי להכין את כל חומרי הגלם שטופים וקצוצים מראש, במסדר נחמד כמו בתכניות בישול בטלוויזיה. זה נשמע מעט פלצני אבל חוסך פאניקה בעת הבישול. וטיפ אחרון: המנה צריכה להיות צבעונית. לכן מושם דגש על גיוון בצבעי הבצל והפלפלים. אם אין סבלנות או כוח לגוון, בצלים צהובים רגילים יניבו מנה טעימה לא פחות, אם כי לא כל כך ססגונית.

החומרים הדרושים (לשישה עד שמונה סועדים):
2 חזה עוף, חתוך לנתחים בגודל פרק אצבע
חצי כוס שמן (לא שמן זית)
1 בצל סגול קלוף וחתוך לשמיניות
1 בצל צהוב קלוף וחתוך לשמיניות
1 זר בזיליקום טרי, קצוץ גס מאוד (כשתי כוסות)
1 זר בצל ירוק, קצוץ גס מאוד, לבן לחוד וירוק לחוד
1 פלפל אדום חריף, מנוקה מזרעים וקרומים, פרוס דק
2 כפות גדושות ג’ינג’ר טרי קצוץ דק
6 שיני שום קלופות וקצוצות גס
חצי כוס רוטב סויה
שליש כוס סוכר

אופן ההכנה

1. מחממים שמן על אש גדולה בווק או בסיר גדול.

2. מוסיפים את הבצל הסגול, הצהוב והחלקים הלבנים של הבצל הירוק. מקפיצים בשמן דקה.

3. מוסיפים את השום, הפלפל האדום החריף ורבע מהבזיליקום. מקפיצים עוד דקה.

4. מוסיפים את העוף בשלוש נגלות. כל פעם מקפיצים עד שנתחי העוף מלבינים לגמרי ורק אז מוסיפים אליהם לווק את הנגלה הבאה.

5. כשכל הנתחים שבווק לבנים וכבר אין חלקים ורודים, מוסיפים את כל יתר החומרים חוץ מחופן גדוש של בזיליקום. מקפיצים כשתי דקות.

6. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את עלי הבזיליקום הנותרים, מערבבים ומגישים על אורז לבן או על קינואה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פירורית ביסלי סלטים