שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

פאלפל מיצרי אמיתי מפול באדיבות וואלה

תאריך פרסום: 20/4/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

טעמייה - פלאפל מצרי


את הפלאפל המצרי מכינים מפול נאבד - בהיר, שבור ומקולףלהבדיל מהפלאפל המוכר, העשוי חומוס, את הפלאפל המצרי מכינים מפול נאבד, שהוא פול בהיר שבור ומקולף (להשיג בשווקים ובחנויות קטניות).

חומרים:
500 גרם פול שבור לפלאפל, שהושרה לילה במים קרים עם כפית סודה לשתייה
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
כפית כמון (מי שלא אוהב - שישמיט)
כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 פלפל צ’ילי ירוק חריף
כפית וחצי מלח
שמן צמחי לטיגון עמוק

הכנה:
במעבד מזון טוחנים את כל החומרים ומניחים לתערובת לנוח כחצי שעה. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים אותם בשמן עמוק חם מאוד, עד שיזהיבו. מגישים עם טחינה וסלט עגבניות, אפשר גם ליד פול מדמס.

אופן ההכנה

טעמייה - פלאפל מצרי


את הפלאפל המצרי מכינים מפול נאבד - בהיר, שבור ומקולףלהבדיל מהפלאפל המוכר, העשוי חומוס, את הפלאפל המצרי מכינים מפול נאבד, שהוא פול בהיר שבור ומקולף (להשיג בשווקים ובחנויות קטניות).

חומרים:
500 גרם פול שבור לפלאפל, שהושרה לילה במים קרים עם כפית סודה לשתייה
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
כפית כמון (מי שלא אוהב - שישמיט)
כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 פלפל צ’ילי ירוק חריף
כפית וחצי מלח
שמן צמחי לטיגון עמוק

הכנה:
במעבד מזון טוחנים את כל החומרים ומניחים לתערובת לנוח כחצי שעה. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים אותם בשמן עמוק חם מאוד, עד שיזהיבו. מגישים עם טחינה וסלט עגבניות, אפשר גם ליד פול מדמס.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • טעים

    אלין, 8/7/2012 3:01:33 PM

סלטים