שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

פוקאצ’ה

תאריך פרסום: 11/5/2008
דרוג הגולשים:

מצרכים

החומרים הדרושים
חצי ק”ג קמח
2 כפות שמן
1 כף שמרים
1 כף סוכר
1.5 כוסות מים
2 עגבניות חצויות ופרוסות דק
75 גרם גבינה צהובה מגוררת
50 גרם גבינת רוקפור מגוררת (או מפוררת)
מלח גס
אורגנו טחון
שמן זית .




אופן ההכנה

מערבבים בקערה את הקמח עם הסוכר והשמרים. מוסיפים את המים ו-2 כפות שמן הזית. לשים לבצק רך וגמיש. מכסים במגבת לחה ומשהים להתפחה (בקערה) למשך כשעה וחצי. חוצים את הבצק לשניים ומרדדים על משטח מקומח (לא דק מדי אך גם לא עבה מדי - שיצא גם פריך וגם עם עובי). מעבירים לתבנית האפיה. מזליפים מעל שמן זית. מסדרים את העגבניות. מפזרים מתערובת הגבינות. זורים מלח גס. זורים אורגנו יבש בנדיבות. שוב מזליפים מעט שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כרבע שעה עד 20 דקות. חוזרים על הפעולה עם שארית החומרים.
מגישים חם ומייד.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים