שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

פוקאצה עם חצילים קלויים, גבינת פטה וזעתר‏

תאריך פרסום: 23/12/2012
דרוג הגולשים:

מצרכים

מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח שמרים
2 כפות סוכר
2.5 כוסות מים פושרים
1/3 כוס שמן זית
כפית מלח

מצרכים לציפוי:
300 גר’ גבינת פטה
2 חצילים גדולים
1/3 כוס שמן זית
זעתר
מלח גס
שמן חמניות לטיגון

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר.
מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.
מניחים את הבצק בתבנית אפייה גדולה ומשומנת, משטחים את הבצק בכל התבנית ומניחים להתפחה מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח.

הכנת החצילים:
לפרוס את החצילים לרוחב. להשרות במים עם כף מלח למשך חצי שעה.
לסנן וליבש. לטגן בשמן ולהניח בנייר סופג לצינון.

הכנת הפוקאצ’ה:
יוצרים בבצק שבתבנית גומות עם האצבעות ובוזקים מלח גס ושמן זית.
מפזרים חצילים מטוגנים וזעתר ומגרדים גבינת פטה מעל.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שהפוקאצ’ה מזהיבה.
מצננים ומגישים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים