שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

פסטה ברוטב אלפרדו פטריות

תאריך פרסום: 16/4/2010
דרוג הגולשים:
פסטה ברוטב אלפרדו פטריות

מצרכים

זו כבר גירסה יותר עמוסה של הקלאסיקה האיטלקית, עם בצל מוזהב, פטריות קצוצות ובאופן מפתיע – בלי גבינה. בעיתות דיאטה משברית אפשר להשתמש בחלב בלבד במקום תערובת השמנת והחלב ולהוסיף כף קמח כדי להסמיך את הרוטב. זה עדיין יוצא טעים (ועדיין לא ממש מרזה – פסטה היא שואה קלורית. אבל המצפון מתכבס נוכח השמטת השמנת).

החומרים הדרושים (לארבעה סועדים):
500 גרם פסטה (פנה או קונכיות)
50 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 סלסילת פטריות שמפיניון
1 שמנת מתוקה 15%
חצי כוס חלב
מלח ופלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1. מתיכים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה יפה. מערבבים מדי פעם.

2. בינתיים שוטפים ומייבשים את הפטריות. קוצצים לחתיכות בגודל גרגרי שעועית בערך. כשהבצל הזהיב יפה, מוסיפים את הפטריות למחבת.

3. מערבבים ומטגנים עד שהפטריות גומרות להפריש את נוזליהן ואלה מתאדים (זה לוקח 7-8 דקות).

4. מוסיפים למחבת את השמנת והחלב. מערבבים היטב ומביאים אל סף רתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עוד חמש דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

5. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט (לא להגזים עם הפלפל. הרוטב צריך להיות מתקתק). מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

6. מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים ומומלחים. מסננים ומוסיפים לרוטב. מערבבים על אש קטנה כדקה, מעבירים לצלחות הגשה, זורים פטרוזיליה מלמעלה ומגישים, לצד פרמזן או קצ’קבל מגוררת, אל השולחן.

הערה: אם בוחרים להכין את הגירסה הפחות משמינה, מחליפים בשלב מס’ 4 את השמנת בחצי כוס חלב שנטרפה לתוכה כף קמח (ומובן שאין מגישים גבינה מגוררת לצד המנה).

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • פסטה אלפרדו

    תמר, 6/11/2016 8:33:32 AM

  • בקשה לגיל

    רחל יורמן, 5/11/2016 11:09:56 AM

  • יצא ממש טעים תודה בשם המשפחה שלי

    הדס, 4/17/2016 5:54:17 AM

  • האוכל

    הודיה, 1/13/2014 6:59:38 PM

  • אני רק ילד

    ירין , 12/28/2013 11:59:56 AM

  • חסר שום!!!

    דני, 12/8/2013 3:53:19 PM

  • כדי להגדיל את הכמות

    דליה, 10/12/2013 1:20:44 PM

  • אלפרדו

    ענת, 5/5/2013 3:22:58 PM

  • יצא פצצה

    מכוניד, 4/20/2013 9:55:49 PM

  • ללקק את האצבעות

    ציפי, 4/19/2013 12:53:10 PM

  • אפשר לעשות את אותו הדבר פשוט עם רביולי במקום פסטה?

    קורל, 12/27/2012 1:06:44 AM

  • אמאלה

    פייגא, 10/13/2012 3:33:22 PM

  • טעים ואפילו מאוד

    גילי הורש , 8/9/2012 11:07:54 PM

  • מעולה

    חן, 7/22/2012 8:41:32 AM

  • פסטה

    שלמה , 6/26/2012 6:56:58 PM

  • פסטה

    ליי, 5/28/2012 6:12:29 PM

  • שום

    שרית, 3/31/2012 10:25:11 AM

  • פסתה

    לין, 3/16/2012 6:41:05 PM

  • הכי חשוב שחכתם- 2-3 שיני שום!!!

    אא, 2/11/2012 10:10:13 PM

  • וואי מתכון קטלני ביותר טעים אחושרמוטה

    פצצתיייי , 2/10/2012 12:09:40 AM

  • מתכון הרבה יותר טוב !

    לולולולולולו, 1/27/2012 5:52:32 PM

  • פסטה ברוטב אלפרדו

    עידן, 1/18/2012 12:43:32 PM

  • מוצלח ביותר

    דניאלה, 11/29/2011 9:31:58 AM

  • יאוו איזה טעם

    שגב, 9/4/2011 6:08:21 PM

  • דעע''''''''

    שיררז, 8/25/2011 7:31:24 PM

  • טעים מאוד... +שיפור קל

    נועה, 2/10/2011 10:15:05 PM

  • אחלה מתכון

    אסתי, 2/6/2011 11:47:53 PM

  • יאמיי

    לי, 12/19/2010 3:19:32 PM

  • שינויים ושיפורים - יצא מעולה!

    לימור, 9/3/2010 11:13:08 AM

  • שיפור לרוטב

    יוכי, 8/3/2010 2:51:00 PM

  • יצא ממש ממש טעים!

    מוריה, 7/28/2010 9:44:24 PM

  • לא מתאים לילדים

    שושנה, 7/2/2010 10:27:27 AM

  • המלצה....

    המלצה....., 6/24/2010 6:22:07 PM

  • תודה רבה! מתכון מעולה!!! (-:

    קטנה, 5/19/2010 9:21:42 PM

  • רוטב

    אורלי, 5/18/2010 9:17:40 PM

  • לאפרת

    אודליה , 5/10/2010 6:13:34 PM

  • מדהים!!!

    לינור, 4/15/2010 3:30:31 PM

  • רוטב

    Zad, 4/13/2010 12:29:21 PM

  • תודה אסם, זה היה מדהים

    לירן, 2/13/2010 2:29:46 AM

  • איטלקי אורגינל

    ג'וני, 1/24/2010 7:25:10 PM

  • וואי

    חן , 1/8/2010 12:50:04 PM

  • הכל נשמע מצויין. אבל איפה השוםםם???

    גלית, 11/5/2009 5:46:21 PM

  • תוספת קטנה אך חשובה

    אפרת, 9/24/2009 4:31:24 PM

  • מתכון מעולה (תוספת המלצה)

    אלעד, 8/31/2009 5:22:10 PM

  • נפלא!

    ליאורה, 7/11/2009 3:39:11 PM

  • כרגע הכנתי...

    בן 17, 7/1/2009 12:35:10 PM

  • שווה....

    שרה, 3/16/2009 1:38:02 PM

  • ומה עם שמנת 38%?

    אילנית, 11/6/2008 7:29:39 PM

  • ממממממממממממ.........................

    נועה, 8/9/2008 12:12:39 PM

  • בקשר לפטריות..

    דנה, 9/14/2007 6:55:33 PM

  • מתכון אחר

    גלית, 2/3/2007 5:11:01 PM

  • מעט מידי רוטב לכמות פסטה כזו!

    דנה, 1/11/2007 7:42:11 PM

  • תשובה למרים - לגבי סעיף 4

    ענבל, 8/6/2006 10:55:33 AM

  • הבנה סעיף 4

    מרים, 8/3/2006 1:25:58 PM

  • הכנתי לשבועות ויצא....

    שרית, 6/4/2006 9:35:39 PM

פירורית ביסלי סלטים