שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

פסטרמה ביתית

תאריך פרסום: 27/8/2012
דרוג הגולשים:

מצרכים

חזה הודו שלם (תבקשו מהקצב נקבה וגם תבקשו ממנו לקשור או לשים ברשת)

למשרה:
2 כפות פפריקה מעושנת
מלח
פלפל
5 עלי דפנה
4 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב טריאקי

לציפוי:
כף סילאן
כפית חרדל
כף שמן
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
פפריקה מעושנת

אופן ההכנה

מערבבים את מרכיבי המשרה בקערה, מניחים את נתח חזה ההודו בתוך הקערה ומסובבים על מנת שכלל הרוטב יצמד לבשר, ממלאים את הקערה במים מהצד, סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
מוציאים את החזה מהמשרה, שוטפים ומייבשים.
מערבבים בקערית את הסילאן, חרדל, שמן ומלח ומורחים על הנתח מכל הצדדים בעזרת מברשת ולאחר מכן מפזרים על הנתח את הפפריקה המעושנת והפלפל הגרוס.
לפני התחלת האפיה בתנור קבלו טיפ - תניחו בתחתית התנור תבנית עם מים, ייצא לכם נתח עסיסי יותר....
מניחים את הנתח בתבנית (עדיף על משהו שיגביה אותו, אני מניח על רשת קטנה של הגז) ומכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות לחצי שעה ואז מורידים את החום ל-170 מעלות לעוד שעה.
לקבלת צבע יפה מורידים את נייר הכסף ונותנים עוד רבע שעה בתנור.
מוציאים את הנתח ונותנים לו חצי שעה להתקרר ומורידים לו את הרשת או החוט קשירה....

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים