שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

פריקסה לחמניות טונזאיות

תאריך פרסום: 12/5/2010
דרוג הגולשים:

מצרכים

מתקבלות 15-20 לחמניות תלוי בגודל

1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
2 כפות שמן
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
21/2-3 כוסות מים פושרים (כמה שהבצק דורש)
שמן עמוק לטיגון
למילוי הלחמניות:
אריסה של פרג
8 ביצים קשות פרוסות לפרוסות דקות
2 קופסאות טונה
סלט ירקות קצוץ
זיתים ירוקים/שחורים
לימון כבוש

אופן ההכנה

שמים בקערה את כל מצרכי הבצק (פרט למלח, את המלח מוסיפים כשמתחיל להיווצר בצק),מוסיפים מים בהדרגה ולשים עד שמתקבל בצק רך , לא דביק ,הניתק מדפנות הקערה. מי שמעדיף יכול לעבוד בעזרת המיקסר עם וו לישה . אני אישית מעדיפה ביידים.
מכסים את קערת הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
לאחר שהבצק תפח מוציאים מהקערה ולשים עד להוצאת בועות האוויר. מחלקים ל - 15-20 כדורים (לפי הגודל הרצוי) ויוצרים לחמניות מאורכות מעט. מניחים את הלחמניות על משטח מקומח ומתפיחים כ- 30 דקות.
מחממים בסיר שמן עמוק ומניחים את הלחמניות בשמן כשהצד שתפח כלפי מטה, מטגנים עד להזהבה מכל צד
ומוציאים לנייר סופג.
למילוי:
לאחר שהלחמניות התצטננו מעט חוצים אותן באמצע מורחים אריסה וממלאים בטונה, ביצים, סלט ירקות, זיתים ,לימון כבוש
ונהנים מכל ביססס- פשוט ללקק את האצבעות


אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • נשמע מגרה

    ריקי נחמיאס, 3/18/2014 3:08:33 PM

  • פריקסה

    ליטל, 2/17/2014 8:20:01 PM

  • נישמע טעים

    ספיר, 1/19/2014 3:32:45 PM

  • fhf

    ftog, 1/12/2014 5:20:36 PM

  • טעיםמאוד!

    שלומית, 12/10/2013 4:41:38 PM

  • לא ברור כמה כוסות מים

    אילת, 8/19/2013 5:06:06 PM

  • הכי טוב

    ש.ט, 7/9/2013 5:44:13 PM

  • אוהבת את זה

    נשמע חבלז, 6/2/2013 4:02:17 AM

  • לוי

    עדי, 2/27/2013 11:13:58 PM

  • תגובה

    עמינדב, 8/1/2012 2:27:21 PM

  • תגובה

    עמינדב, 8/1/2012 2:27:12 PM

ראש השנה סלטים