שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

צלי בקר בסויה

תאריך פרסום: 8/3/2007
דרוג הגולשים:
צלי בקר בסויה

מצרכים

אם זה לא צלי הבקר הכי פשוט בעולם, אני לא יודע מה כן. התוצאה טעימה להפליא ומפתיעה בעושרה. ככה זה עם סויה – רוטב קטן עם טעם גדול.


1 ק"ג בקר לצלי בקוביות קטנות (בגודל שני פרקי אצבע)
חצי כוס רוטב סויה
חצי כוס יין לבן חצי יבש
4 שיני שום קצוצות
8 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות עבות
2 כפות ג’ינג’ר קצוץ
4 כפות סוכר (עדיף חום)
1 כפית שטוחה קינמון
2 כוכבי אניס (לא הכרחי אבל מוסיף)
1 פלפל חריף מנוקה מזרעים וחתוך לטבעות דקות (לא הכרחי)

!הגשה:
1 כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

1. שמים את כל חומרי הצלי (לא כולל הכוסברה והבצל הירוק) בסיר ומערבבים. מביאים לרתיחה.

2. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה וחצי, עד שהבשר רך.

3. מגישים על אורז לבן ומפזרים מלמעלה כוסברה ובצל בנדיבות.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • כ

    יוסי פחימה, 1/1/2010 12:21:54 PM

  • יצא מעולה!

    שירי, 1/17/2009 8:29:43 AM

  • למירב - למה הבשר יוצא קשה

    מירי ב., 10/29/2008 8:57:33 PM

  • ניסיתי והבשר יצא לי קשה, למה ?

    מירב , 1/16/2008 10:25:53 AM

פרפקטו רטבים