שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

צלי בשר פשוט בכמון וכורכום

תאריך פרסום: 23/10/2008
דרוג הגולשים:

מצרכים

התיבול חזק, עשיר בטעמים ומותיר בסיר (או בצלחת) הרבה רוטב עשיר, כזה שכיף לנגב עם פרוסות חלה או לחם אחיד. לכן, הכי נחמד להגיש את הצלי הזה כפי שמגישים בף בורגיניון – בצלחות מרק שטוחות, כדי שיהיה מקום לרוטב.

החומרים הדרושים:
1 וחצי קילו בקר לצלי בקוביות
שליש כוס שמן זית
2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים גס
5 שיני שום קלופות וקצוצות
3 גזרים קלופים וקצוצים גס או כוס קוביות דלעת
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף כמון
1 כף כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס
1 זר כוסברה קצוץ דק (כולל גבעולים)
2-3 כוסות מים

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן בסיר רחב. משחימים בו את קוביות הבשר בשתיים-שלוש נאגלות. אין הופכים כל העת. נותנים לבשר להשחים היטב מצד אחד ורק אז הופכים. מוציאים בכף מחוררת לקערה.

2. משחימים בזמן שנותר בסיר את הבצל. מוסיפים את השום והגזר (או הדלעת) ומטגנים אגב ערבוב עוד דקה.

3. מוסיפים את יתר החומרים (כולל הבשר והנוזלים שהוא הגיר), מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מוודאים שיש מספיק נוזלים בסיר (בדיוק כדי כיסוי הבשר), מכסים ומבשלים בביעבוע עדין כשעתיים, עד שהבשר רך.

4. מגישים עם אטריות או אורז ועם הרבה לחם לניגוב הרוטב.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים