שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קובה עירקית מבושלת חמוץ מתוק/ רגילה של אתי

דרוג הגולשים:

מצרכים

לקובה:
חצי קילו סולת
מעט מים
כפית מלח

למלית:
1/2 קילו בשר בקר טחון
בצל גדול מגורר
תפוח אדמה מגורר
כף בהארט
מלח פלפל


אופן ההכנה

את הסולת והמים והמלח מערבבים היטב ונותנים לעיסה לנוח לרבע שעה בידיים רטובות מחלקים לכדורים קטנים ממלאים בתערובת הבשר סוגרים ומהדקים היטב

לרוטב סלק:
לחתוך 5-6 סלקים לפלחים ולאדות בסיר עם שמן ומעט מים על אש גבוהה עד שהסלק מתבשל(לפחות שלושת רבעי שעה) להוסיף חצי סיר מים 2 כפות גדושות רסק עגבניות כף מרק עוף שלושת רבעי כוס סוכר
וחצי לימון סחוט(או מלח לימון)
לטעום זה צריך להיות חמוץ מתוק אם חמוץ מדי מוסיפים סוכר ואם מתוק מוסיפים מלח לימון או מיץ מלימון על להבה גבוהה עד לרתיחה של המרק ומוסיפים את הקובות מניחים על אש נמוכה כשעה

לרוטב אדום:
לטגן בצל קצוץ חתוך לקוביות עד לשקיפות להוסיף חצי סיר מים להוסיף תבלינים מלח פלפל כף מרק עוף 2 עגבניות חתוכות לקוביות
2 כפות גדושות רסק עגבניות על אש גבוהה עד לרתיחה ולהוסיף קופסה מסוננת ושטופה של חומוס מבושל להוסיף את הקובות למרק הרותח על אש נמוכה כשעה

בתאבון ( :

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים