שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קובנה

תאריך פרסום: 2/10/2007
דרוג הגולשים:

מצרכים

1 קילו קמח שמרים
3 כפות מלח
1 ליטר מים פושרים (בערך)
100 גרם מרגרינה
50 גרם חמאה
עוד כוס קמח לקימוח

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

1. שמים את קילו הקמח, השמרית והמלח בקערה גדולה. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. אמור להתקבל בצק רטוב אבל לא נוזלי. אם יבש מדי, מוסיפים עוד חצי כוס מים.

2. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (בין שעה לשעתיים).

3. לשים שוב, מכסים ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (כשעה).

4. מתיכים את החמאה והמרגרינה בסיר קובנה (סיר אלומיניום עם מכסה הרמטי שיכול להיכנס לתנור). מצננים מעט.

5. מניחים ליד הסיר את קערת הבצק. מניחים ליד צלחת עמוקה עם קמח. בידיים רטובות קורצים כדור בצק מתוך הקערה, בגודל של אשכולית. מגלגלים בקמח ומכניסים לסיר. מגלגלים בשומן המותך. מרטיבים את הידיים שוב וחוזרים על הפעולה עד שכל הבצק בסיר.

6. מכסים במכסה ומתפיחים עוד שעה. בינתיים מחממים תנור אפייה לחום מקסימלי (250 מעלות) וממקמים את המדף בחלקו התחתון, כדי שהסיר יוכל להיכנס פנימה בקלות.

7. אופים בחום מקסימלי במשך שעה (זה מפחיד וגם עושה קצת ריח של שרוף, אבל כן, שעה). מקץ שעה מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים עוד לפחות ארבע שעות, ועדיף לילה שלם.

8. שלב לא חיוני אבל מאוד מועיל: שעתיים לפני ההגשה מסירים את המכסה, מגבירים את החום ל-170 מעלות ואופים שעה. הופכים את הקובנה ומחזירים לסיר (זהירות שלא תתפרק) ואופים עם החלק השרוף כלפי מעלה עוד שעה ב-170 מעלות.

9. מגישים עם רוטב עגבניות טרי או מבושל, סחוג, טחינה ירוקה ולמהדרין: חילבה.


עכשיו התימנים הולכים לריב: יש כאלה שמכינים קובנה מתוקה, ויש כאלה שמכינים אותה מלוחה. שתי הגרסאות להכנת הלחם האפוי הזה, שהוא מאכל של שבת בבוקר (אחרי לילה שלם בתנור או על פתילייה) נכונות וטעימות. המתכון שלהלן הוא המתכון המלוח.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • קובנה

    שפרה, 5/10/2013 11:18:28 AM

  • אפשר ואף רצוי להוסיף לבצק; קצח!

    אני....(ל), 11/12/2010 2:55:20 PM

  • טעים מאד

    ענבל ש., 9/22/2010 8:19:34 AM

  • ים המלח

    רוני, 7/31/2010 8:23:00 AM

  • יחסי הכמויות משתנים

    עדי - ירושלים לפי הצורך, 5/3/2010 2:34:34 PM

  • הבהרה בנושא המלח

    גיל חובב, 6/19/2009 6:06:55 PM

  • גיל אני חושבת שזה הרבה מלח

    טלי, 5/6/2009 11:35:54 PM

  • זה באמת חייב חמאה? במה אפשר להחליף?

    מישהי שטעמה, 2/23/2009 4:18:09 PM

  • קובנה

    שרית.א, 9/10/2008 11:54:43 AM

  • קובנה

    דני, 4/7/2008 7:21:58 AM

  • אפשר להכין מהבצק גם זלביות

    תימניה, 11/11/2007 2:59:51 PM

  • טעות במתכון

    תימניה, 10/8/2007 3:43:00 PM

  • סוכר

    סוכר, 10/7/2007 10:18:53 AM

  • טעות בכמות המלח

    תימניה, 10/3/2007 9:26:47 PM

  • המון מלח נראה לא הגיוני

    ריקי, 10/3/2007 12:18:38 PM

  • גודל הסיר

    שולמית, 10/3/2007 12:15:29 PM

סלטים