שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קוסקוס ביתי +מרק

תאריך פרסום: 21/12/2008
דרוג הגולשים:

מצרכים

במקום להכין את גרגירי הקוסקוס אפשר לקנות קוסקוס בינוני בשקית של אוסם ולהכין לפי הוראות היצרן .

הכנת גרגירי הקוסקוס:
לשים עד חצי סיר של הקוסקוס מים שירתח בנתיים.(או על מרק הירקות)
1ק”ג סולת לשפוך בקערה גדולה ולפזר 1 כף מלח ולהטיז מעט מים (כדי שהאבק של הסולת יסולק.
1 כוס מים לשפוך בהדרגה ולערבב עם המיקסר היטב לתת מנוחה קצרה של כמה דק’ שיתיבש מעט ושוב לערבב עם המיקסר(אם פיספסת וזה רטוב מדי להוסיף מעט קמח )
ולהוסיף עוד 1 כוס מים(או פחות) בהדרגה ולערבב עם המיקסר לנוח כמה דק’ שוב שיתיבש מעט ושוב לערבב עם המיקסר עד שאין כמעט גושים .
לשים את הקוסקוס במסננת ואת המסננת להרכיב על סיר המים ( או מרק הירקות של הקוסקוס)
ולתת להתבשל באדים 45 דק’ עד שהקוסקוס יבש.
להרים את המסננת להפוך על מגש או קערה גדולה(יוצא עגול כמו פשטידה) לשפוך מ על 3 כוסות מים מהברז ולפורר עם תחתית של כוס(או אופציה אחרת).

אחרי שפוררת ועירבבת להוסיף עוד כחצי כוס מים לערבב ולהניח בצד שיתקרר לאחר שהתקרר להוסיף חצי כוס שמן לערבב להחזיר למסננת מעל הסיר כ- 30 דק’ .
להפוך על מגש ולפורר .


אופן ההכנה

הירקות:(לחתוך את הירקות לחתיכות גדולות)

6 גזרים חתוכים ל-שתיים
3 קישואים חתוכים ל- שתיים
1/2 כרוב פרוס
6 חתיכות דלעת
3 תפו”א חצויים
2 גבעולי סלרי
2 כוסות חומוס שהושרו במשך הלילה (או קופסת חומוס משימורים)
1 בצל גדול פרוס לחצאי טבעות
1 ק”ג בשר כתף מס’ 4 חתוך לחתיכות גדולות (או כל בשר שאתם מעדיפים)

תבלינים:
שמן לתחתית הסיר
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור/לבן
1/2 כפית כרכום
1 כף אבקת מרק עוף

( במידה ורוצים את המרק אדום התבלינים הם:
שמן לתחתית הסיר
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות פפריקה
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות רסק עגבניות

הכנת המרק:
לטגן את הבצל כשהבצל מזהיב להוסיף את הבשר ולערבב כל הזמן עד שינוי הצבע .
להוסיף את החומוס ולערבב להוסיף כ- 3 כוסות מים ולבשל כ- 1/2 שעה,
בשלב זה לצקת מים חמים בגובה חצי מסיר המרק (בערך )
כשמגיעים לרתיחה להוסיף את כל התבלינים ולערבב להוסיף את הירקות ולבשל כ- שעה בערך , אם חסר מים להוסיף .
במידה והחומוס מקופסת שימורים , להוסיף יחד עם הירקות .

בנתיים לשים את הקוסקוס בקערה גדולה לצקת מעל עם מצקת את המרק של הירקות בהדרגה ולערבב (לא הרבה שלא יהיה רטוב מידי)שיקבל את טעם הירקות ויהיה טעים .


- אפשר להגיש קוסקוס ומעל ירקות לכל סועד באופן אישי .

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • מה אני עושה???

    הראל, 1/17/2013 4:39:34 PM

  • ככה לא עושים קוסקוס!

    למה ניראלך!?!, 3/10/2009 12:35:52 PM

פירורית ביסלי סלטים