שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קוסקוס מתוק

תאריך פרסום: 21/7/2011
דרוג הגולשים:
קוסקוס מתוק

מצרכים

לא צריך לחכות עד המימונה ולא צריך להתעסק עם סולת – את המנה הזו אפשר להגיש כל השנה, ולבסס עם אינסטנט קוסקוס. מי שרוצה יכול להעשיר את המנה בתמרים לחים – מגלענים ומסדרים מעל, ממש לפני ההגשה.

החומרים הדרושים:
2 חבילות אינסטנט קוסקוס, מוכנות לפי ההוראות שעל השקית
רבע קילו פירות יבשים: דבלים, משמשים, חמוציות, שזיפים מגולענים, צימוקים
1 כוס שקדים מולבנים
1 כוס צנוברים
1 בצל גדול קצוץ
רבע כוס שמן
רבע כוס דבש
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

1. קולים את השקדים והצנוברים עד שהם מזהיבים ומניחים בצד.
2. מזהיבים את הבצל בשמן ומניחים בצד.
3. יוצקים למחבת את הדבש והווניל ומחממים מעט. חוצים את הדבלים, המשמשים והשזיפים ומוסיפים למחבת יחד עם הצימוקים, החמוציות והקינמון. מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה שלוש דקות אגב ערבוב מתמיד. אם צריך, מוסיפים טיפונת מים רותחים.
4. מוסיפים את השקדים, הצנוברים והבצל המטוגן וממשיכים לבשל אגב ערבוב עוד דקה.
5. יוצקים על הקוסקוס המוכן (בצלחות אישיות או בכלי הגשה מרכזי) ומגישים מיד.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • קוסקוס מתוק

    רויטל, 2/18/2014 10:42:39 AM

  • קוסקוס מתוק

    גרוס יפה, 1/31/2014 9:20:39 PM

פירורית ביסלי סלטים