שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קינוח שכבות ותותים

תאריך פרסום: 10/4/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים


הרעיון של הקינוח הוא ליצור בתוך כלי זכוכית כגון גביע יין, צנצנות דקורטיביות או קערת זכוכית שכבות של טורט, פודינג ותותים. שימו לב כי כמות החומרים וכמות המנות יכולות להשתנות לפי גודל הכלי.


חומרים ל – 8 גביעי יין:
1 חב‘ פודינג שוקולד
1 חב‘ פודינג וניל
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
250 מ"ל חלב (1 כוס) + 1/4 כוס
1/4 כוס ברנדי או יין אדום מתוק
1 כפית תמצית וניל
250 גרם תותים טריים, שטופים וחתוכים לחצאים לאורכם
עוגת טורט קנויה כשרה לפסח

1

אופן ההכנה

1.מקציפים לקרם יציב את הפודינג שוקולד + שמנת מתוקה אחת + חצי כוס חלב
2.מקציפים לקרם יציב את הפודינג וניל + שמנת מתוקה אחת + חצי כוס חלב
3.שופכים לקערה את הברנדי / היין + תמצית הוניל + רבע כוס החלב.
4.חורצים את הטורט לפרוסות דקות בגודל הכלי המיועד
הרכבת המנה:
לוקחים פרוסות טורט, טובלים בקערה עם הברנדי או היין, משטחים בכלי הזכוכית על מנת ליצור תחתית.
לוקחים מעט מפודינג השוקולד ומורחים מעל שכבת הטורט מסדרים מעל תותים מניחים מעל שוב פרוסת טורט טבולה בברנדי או יין מורחים מעל מפודינג הווניל ומסדרים את התותים. וחוזר חלילה עד שממלאים את כל הכלי.
מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר לפחות לארבע שעות על מנת שייספגו הטעמים אחד עם השני.


אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים