שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קיצ’רי

תאריך פרסום: 15/1/2008
דרוג הגולשים:

מצרכים

כמו מג’דרה אבל יותר טעים. זו הגירסה העירקית והמתובלת לתבשיל עדשים ואורז. שימו לב שהגירסה המובאת כאן היא המתובלת ביותר. אפשר לעדן את התיבול אבל לטעמי, דווקא הטעמים העזים והצבעים החזקים עושים את העבודה.

החומרים הדרושים:
1 כוס אורז לבן ארוך
חצי כוס עדשים כתומות
1 בצל קצוץ
5 כפות שמן תירס
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים

וגם:
עוד 5 כפות שמן תירס
10 שיני שום מעוכות
1 כפית כורכום
1 כף כמון
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי

אופן ההכנה

1. שוטפים יחד את האורז והעדשים. משרים במים לשעה. מסננים.

2. מזהיבים בסיר את הבצל בחמש כפות שמן. מוסיפים את האורז, העדשים ורסק העגבניות. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עד שהאורז מוכן (15-20 דקות).

4. בינתיים מזהיבים את השום בשמן (זהירות, לא לשרוף!). מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומסירים מהאש. מערבבים לתוך תבשיל האורז המוכן.

5. מגישים כך, או שמקשטים בכף יוגורט או באפונה רתוחה, בשביל הצבע.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פירורית ביסלי סלטים