שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קיש בטטה

דרוג הגולשים:

מצרכים

:
2 כוסות קמח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 ביצה
1-2 כפות מים קרים (אם צריך)

למלית:
3 בטטות, קלופות ופרוסות
1/2 כוס שמן זית
3 כפות עלי תימין (מופרדים מהגבעולים)
מלח גס, פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט טחון
150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
100 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת
100 גרם גבינת פטה מגוררת
11/2 מיכלים שמנת מתוקה
2 ביצים
2 חלמונים
1 כף קמח
תבנית קפיצית 26 ס"מ משומנת

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים לתערובת פירורית את הקמח , החמאה והמלח. מוסיפים את הביצה ומעבדים כמה שמיות לקבלת כדור בצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים את המים הקרים.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר שעתיים.
מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעלה עגון בקוטר 28 ס"מ מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית
ולדפנות. שומרים במקרר שעה.
מחממים תנור מראש לחום גבוה 200 צ. מסדרים את פרוסות הבטטה בשכבה אחת בתבנית תנור גדולה. יוצקים עליהן שמן ומתבלים בתימין מלח גס פלפל גרוס ואגוז מוסקט. אופים כ-20 דקות, עד שהבטטות מתרככות. מצצנני מעט. מנמיכים את טמפרטורת התנור לחום בינוני 180 צ.
מערבבים את שלושת סוגי הגבינות ומפזרים מחצית מהכמות על הבצק שבתבנית. מסדרים מעל את פרוסות הבטטה כשהן חופפות קלות וזורים מעל את יתרת תערובת הגבינות.
טורפים את השמנת הביצים החלמונים והקמח מתבלים במלח ופלפל ויוצקים לתבנית.
אופים כ-40 דקות עד שהפשטידה מזהיבה. מוציאים מהתנור ומשהים חצי שעה .


אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים