שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קציצות כרובית

תאריך פרסום: 10/7/2007
דרוג הגולשים:

מצרכים

הקציצות האלה מצליחות אם מקפידים על שני כללים: קודם כל לא לתבל יותר מדי. רק מלח והרבה פלפל שחור וזהו. הרעיון הוא לא להסתיר את המתיקות של הכרובית – רק לגרום לה להתעמת עם חריפות של פלפל שחור. הכלל השני הוא לא לבשל את הכרובית יותר מדי ולתת לה לשמור על מרקמה. בישול יתר יניב מחית כרובית שגם ממנה אפשר לעשות קציצות אבל זה יוצא סתם קוועטש.

החומרים הדרושים:
1 כרובית גדולה מאוד (או 2 קטנות)
1 שקית (200 גרם) פירורי לחם
4 ביצים
2 כפות גדושות מלח גס
3 כפיות גדושות פלפל שחור גרוס
שמן תירס לטיגון

אופן ההכנה

1. שוטפים את הכרובית ומפרקים לפרחים גדולים. שמים בקערת פלסטיק עם חצי כוס מים, מכסים בניילון נצמד ומבשלים במיקרו חמש דקות. פותחים, מערבבים, מוסיפים עוד חצי כוס מים ומבשלים עוד חמש דקות. בתום הבישול הכרובית צריכה להיות רכה אבל לא סמרטוטית.

2. מסננים ומרסקים בעזרת דיסקית הצ’יפס במעבד מזון, כך שהכרובית תתפרק לפירורים קטנים מאוד אבל לא תהפוך למחית (לא להשתמש, חס וחלילה, בלהב הפלדה). מי שאין לו מעבד מזון יכול לגרר את הכרובית על פומפייה גסה מאוד, או למעוך במזלג.

3. מוסיפים לכרובית את הביצים, פירורי הלחם, המלח והפלפל ומערבבים היטב. לשים בידיים כדי להפוך לתערובת שניתן להכין ממנה קציצות. אם התערובת מתפרקת אפשר להוסיף עוד ביצה.

4. מחממים שמן בעומד חצי ס"מ במחבת גדולה. יוצרים קציצות שטוחות מהתערובת (לוחצים אותן היטב כדי לגבש אותן לקציצות) ומגלגלים בעוד פירורי לחם או בסולת. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים.


ולמי שנרתע מטיגון: אפשר להניח את הקציצות, אחרי הגלגול בפירורי לחם או בסולת, על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, לטפטף על כל קציצה כמה טיפות שמן, ולאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ-40 דקות, עד שהקציצות זהובות.

והנה מטבל זריז להגיש ליד הקציצות: 1 יוגורט, חצי כוס שמיר קצוץ, 2 שיני שום מעוכות, 1 כף חרדל – לערבב הכול ולהגיש.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • תגובה על קציצות כרובית של גיל חובב

    עליזה בן מרגי, 3/20/2016 11:44:13 PM

  • זהירות! כמות המלח שגויה!

    לילה, 3/14/2014 4:15:31 PM

  • מעולה לגמרי

    yoav, 2/1/2014 3:37:32 PM

  • להפחית כמויות - מלח פרורי לחם ופלפל

    מנחם, 6/16/2013 3:21:51 PM

  • קציצות כרובית

    ציפי סמינה, 12/22/2011 12:07:59 PM

  • מלוח בטירוף...

    אורית , 8/14/2011 8:32:21 AM

  • תגובה

    חן, 2/21/2011 4:32:39 PM

  • מתכון טוב,יותר מדי מלח...

    קרן, 11/1/2010 9:05:42 PM

  • שאלה

    איריס, 11/25/2009 9:29:20 AM

פירורית ביסלי סלטים