שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קציצות מרוקאיות

דרוג הגולשים:

מצרכים

מצרכים:
1/2 ק”ג בשר טחון
חופן פטרוזיליה קצוץ דק
חופן כוסברה קצוץ דק
בצל 1 טחון
2-3 פרוסות לחם שחור
מלח, פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
כף מלאה שמן, כף מים
הכנה:
להוריד את הקשה של הלחם להרטיב ולסחוט את הלחם, לערבב עם שאר המרכיבים ולהניח שעה בצד, אחר כך לערבב שוב ולהכין קציצות קצת שטוחות.
בסיר - להרתיח 2 כוסות מים,כף שמן, מלח, פלפל, וכף מרק עוף,
כשהמים רתחו מכניסים את הקציצות ומבשלים על אש בינונית, מכוסה, לדאוג שישאר מעט מים בסיר להכנת הרוטב.כשהקציצות מוכנות מכניסים לסיר פטריות קצוצות (שימורים-שמפניון),לתת רתיחה טובה, לשפוך את הרוטב לסיר לערבב בעדינות ולכבות להבה. להשאיר מכוסה כדי שהרוטב יסמיך מעט.
רוטב: בקערה קטנה מערבבים כפית חרדל טוב, חלמון 1 ומיץ מ-1/2 לימון, מוסיפים לקערה מצקת אחת גדולה ממי הבישול של הקציצות ומערבבים טוב.

אופן ההכנה

מצרכים:
1/2 ק”ג בשר טחון
חופן פטרוזיליה קצוץ דק
חופן כוסברה קצוץ דק
בצל 1 טחון
2-3 פרוסות לחם שחור
מלח, פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
כף מלאה שמן, כף מים
הכנה:
להוריד את הקשה של הלחם להרטיב ולסחוט את הלחם, לערבב עם שאר המרכיבים ולהניח שעה בצד, אחר כך לערבב שוב ולהכין קציצות קצת שטוחות.
בסיר - להרתיח 2 כוסות מים,כף שמן, מלח, פלפל, וכף מרק עוף,
כשהמים רתחו מכניסים את הקציצות ומבשלים על אש בינונית, מכוסה, לדאוג שישאר מעט מים בסיר להכנת הרוטב.כשהקציצות מוכנות מכניסים לסיר פטריות קצוצות (שימורים-שמפניון),לתת רתיחה טובה, לשפוך את הרוטב לסיר לערבב בעדינות ולכבות להבה. להשאיר מכוסה כדי שהרוטב יסמיך מעט.
רוטב: בקערה קטנה מערבבים כפית חרדל טוב, חלמון 1 ומיץ מ-1/2 לימון, מוסיפים לקערה מצקת אחת גדולה ממי הבישול של הקציצות ומערבבים טוב.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים