שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קציצות עוף עם אפונה

תאריך פרסום: 29/10/2013
דרוג הגולשים:
קציצות עוף עם אפונה

מצרכים

לקציצות:
750 גרם עוף טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
6 כפות פירורי לחם
1 ביצה גדולה
1 חלבון
2 כפות מרק תיבול ירקות שורש
פלפל שחור לפי הטעם
3 כפות שמן

לרוטב:
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
800 גרם אפונה קפואה
1/3 כוס שמן לטיגון
3 כפיות מרק תיבול ירקות שורש
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

1. בקערה מערבבים את כל רכיבי הקציצות ומעבדים למסה אחידה.

2. משהים לחצי שעה לספיגת הטעמים.

3. בסיר גדול ורחב מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומערבבים.

4. מטגנים 5 דקות נוספות ומוסיפים את האפונה.

5. מתבלים בפלפל ובמרק תיבול ירקות שורש, ומוסיפים ליטר מים. מביאים לרתיחה.

6. ממסת הקציצות מכינים כדורים קטנים, ומעבירים אל הסיר. מכינים כך את כל הכדורים.

7. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה כחצי שעה.

8. מגישים עם אורז או פירה תפוחי אדמה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים