שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קראמבל תפוחים לפסח

תאריך פרסום: 27/3/2010
דרוג הגולשים:

מצרכים

אפשר לאפות בתבנית גדולה במקום בכלים אישיים.החומרים ל-8 מנות:

•6 תפוחי עץ גרני סמית, קלופים
•מים ומיץ לימון להשריה
•2 שקיות סוכר וניל
•2 כפות סוכר חום
•2 כפות דבש
•2 מצות, מפוררות לחתיכות קטנות מאוד
•1/2 כוס סוכר
•1/2 כוס שקדים, מולבנים ופרוסים
•1/4 כפית קינמון
•100 גר’ חמאה, מומסת

אופן ההכנה

1.פורסים את התפוחים דק מאוד ומניחים בקערה עם מים ומעט מיץ לימון. מסננים.
2.מוסיפים לתפוחים סוכר וניל, סוכר חום ודבש ומערבבים.
3.מערבבים שברי מצה, סוכר, שקדים וקינמון. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהחמאה נספגת.
4.מחלקים את התפוחים לכלים אישיים חסיני חום ודוחסים מעט. מכסים בתערובת הפירורים בלי להדק. מטפטפים על כל מנה 2 כפות מהנוזל שנותר בקערת התפוחים.
5.אופים כ-20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד הזהבה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים