שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קרואסון שוקולד (רוגאלך).

תאריך פרסום: 26/3/2009
דרוג הגולשים:

מצרכים

לבצק:
3.5 כוסות קמח.
0.5 שקית שמרית.
2/3 כוס חלב פושר.
2 ביצים.
1/3 כוס סוכר.
1 שקית סוכר וניל.
100 גרם חמאה מומסת, פושרת.
1 כפית מלח.

למלית קקאו:
1 כוס סוכר.
3/4 כוס קקאו.
1 כפית שטוחה קינמון.
200 גרם חמאה מומסת.

לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים.
לסירופ:
0.5 כוס מים.
1 כוס סוכר.

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:
* מערבבים בקערה קמח ושמרית.
* מוסיפים לקמח חלב, ביצים, סוכר, סוכר וניל, חמאה מומסת, את המלח מוסיפים אחרי ערבוב קטן כי הוא הורג את השמרים.
* לשים עד לקבלת בצק חלק, רך ומבריק.
* מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח משהו כמו שעה - שעתיים.
(עדיף להתפיח את הבצק במקרר למשך לילה כי ככה הוא יהיה פחות דביק ונוח לעבודה).
מכינים את מלית הקקאו:
* מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
* מעבירים למקרר ומצננים תוך ערבוב מדי פעם עד שהתערובת נוחה למריחה.
מרכיבים את הקרואסון, מתפיחים ואופים:
* מחממים תנור ל-180 מעלות.
* מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-6 חלקים שווים.
* מרדדים כל חלק לעיגול דק ככל האפשר .
* מורחים שכבה דקה של מלית קקאו וחותכים למשולשים.
* מגלגלים כל משולש מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
* מתפיחים עד שהקרואסונים מכפילים את גודלם ( בערך חצי שעה).
* מברישים בביצה טרופה.
* אופים 15 - 20 דקות עד שהקרואסון שחום וריחני.
בזמן שהרוגלך בתנור מכינים את הסירופ:
* בסיר מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.
* מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
מברישים בסירופ ומגישים:
* מברישים את הקרואסון מיד בצאתו מהתנור בסירופ הסוכר החם.
* מצננים מעט ומגישים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • אלקרינאוי

    נעמאת, 2/3/2014 5:42:32 PM

  • שירן

    שירן, 1/20/2014 11:43:09 AM

  • כמה יח'' יוצא?

    שירה, 9/17/2013 2:55:50 PM

  • קרואסון שוקולד

    אנה, 6/8/2013 9:34:17 PM

  • מתכון

    אתי , 5/2/2013 8:36:30 AM

ראש השנה סלטים