שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קרם שניט אמיתי , מעולה!!!

תאריך פרסום: 2/6/2011
דרוג הגולשים:

מצרכים

בצק:
3 כוסות קמח
ביצה
כוס מים
חבילת מחמאה מחולקת ל - 4 חלקים. (אפשר להמיר לחמאה, רק לשים לב לכמות)
*להכין את הבצק זה המון עבודה,אפשר במקום להכין לקנותבצק מיוחד לקרם שניט (אפוי) אך לא בצק עלים.

קרם:
2 כוסות סוכר
1/2 כוס קמח
5 ביצים
3/4 שקית חלב
300 גר’ חמאה
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

בצק:
יוצרים בצק מכל החומרים פרט למחמאה.
לרדד את הבצק ולמרוח את הבצק ע"י חלק אחד מן המחמאה
ולקפל את הבצק מן הפינות למרכזו (בצורת מעטפה)
שמים את הבצק במקפיא ל 20 דקות.
לאחר 20 דקות מרדדים את הבצק שוב ומורחים אותו בחלק נוסף מהמחמאה.
מקפלים שוב לצורת מעטפה, ומקפיאים שוב ל 20 דקות.
וחוזר חלילה - עד שהמחמאה נגמרת.

לאחר הפעם האחרונה שמקפיאים - מחלקים את הבצק ל - 3 חלקים
מרדדים כל חלק בנפרד.
מניחים בתבנית התנור על נייר אפיה ומחוררים עם מזלג.
ואופים כל חלק בנפרד בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
עד שהבצק נאפה ונהיה זהוב.

קרם:
מערבבים את הסוכר והקמח
ואז מוסיפים ביצה אחת ומערבבים טוב
ומוסיפים עוד ביצה ומערבבים
וכן הלאה את כל הביצים כל אחת בנפרד
מוסיפים את החלב ומערבבים.
ומבשלים בסיר על אש נמוכה (אך לא מידי נמוכה)
ומערבבים עם כף עץ עד שמתחיל לבעבע ,ומיד לכבות את האש.
(לוקח זמן עד שזה מבעבע - אז לא להתייאש באמצע- בערך 20 דקות)
להוסיף לקרם את החמאה ואת התמצית וניל
ומערבבים שהחמאה תימס.

הרכבת העוגה:
לעשות שכבות של בצק, קרם , בצק, קרם, בצק.
מפזרים מלמעלה אבקת סוכר.

משהים מכוסה במקרר למשך לילה

*זה אומנם הרבה עבודה - אך שווה המאמץ

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים