שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קרמבל תפוחים או אגסים

תאריך פרסום: 6/7/2008
דרוג הגולשים:

מצרכים

קרמבל תפוחים או אגסים
קל, כשר, מהיר
החומרים ל-8-6 מנות אישיות:
6-5 תפוחי עץ (מסוג גרני סמית) או אגסים, קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות
50 גרם חמאה (או מרגרינה)
1 כף גדושה סוכר חום
1/3 כוס סירופ מייפל
1 כפית מיץ לימון
1/4 כפית קינמון
לפירורי הבצק:
1 כוס קמח מנופה
50 גרם גרנולה
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
100 גרם חמאה (או מרגרינה)
3 כפות סוכר חום דמררה
1/4 כפית מלח
להגשה:
שמנת חמוצה או גלידת וניל
עלי נענע

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה או המרגרינה במחבת, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומטגנים קלות. מוסיפים את הסוכר החום, המייפל, מיץ הלימון והקינמון. מרככים כדקה-שתיים ומסירים מהאש.
מעבירים את התפוחים לתבניות אישיות (קוקטים) משומנות וממלאים עד ל-3/4 מגובה התבניות.
מערבבים את כל חומרי פירורי הבצק בקערה נפרדת לתערובת אחידה. מפזרים כף או שתיים מהתערובת על התפוחים.
מסדרים את כל התבניות בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-20-15 דקות עד שהפירורים מזהיבים ונוזלי התפוחים מבעבעים.
מגישים עם מעט שמנת חמוצה או כדור גלידה ומעטרים בעלי נענע.
טיפ: אפשר להכין גם בתבנית בקוטר 35-27 ס"מ במקום בתבניות אישיות.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • לחולי סכרת-יצא פיקס

    אלינור, 4/7/2010 9:52:22 AM

  • קרמבל תפוחים

    שיא, 10/9/2009 4:48:18 PM

  • קרמבל תפוחים

    גבי, 9/18/2009 10:42:40 AM

פרפקטו רטבים