שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קרעפלך תפו”א /גבינה

תאריך פרסום: 8/2/2007
דרוג הגולשים:

מצרכים

קרעפלך או ורינקס כפי שבעלי קורא לזה ,
הבאתי כאן 2 סוגי מילויים , תפו"א או גבינה
הגבינה מאוד מתאים גם לשבועות .
מתכון מהצד האשכנזי של בעלי ,
טעים מאודדדדדדדד
לא להבהל שזה לבן או מורתח ,
נסו , מאוד כדאי

קרעפלך תפו”א / גבינה
בצק:
3 כוסות קמח
1 ביצה
50 גר’ מרגרינה (או רבע כוס שמן)
1 כפית מלח
1 כוס מים פושרים

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
לערבב את הקמח והמלח , להוסיף את המרגרינה והביצה ולערבב .
להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד קבלת בצק נעים לא דביק .
לכסות ולהשאיר בצד למנוחה כ- 1/2 שעה .

מלית תפו”א:
3 תפוחי אדמה לבשל במים, לסנן ולמעוך
בצל גדול קצוץ מטוגן
מלח
פלפל שחור
לשים בקערה את התפו”א להוסיף את הבצל עם השמן לתבל ולערבב .

מלית גבינה:

1 גבינה צפתית (200 גר’ בערך }מפוררת
50 גר’ גבינה צהובה מגוררת
1-2 ביצים ( תלוי בגודל ושלא יצא מיימי )

לזרייה : 50 גר’ חמאה חתוכה לקוביות
50 גר’ צפתית או גבינה צהובה מגוררת לבחירתכם .
לזרות על הקרעפלך גבינה כשעודם חמים ולהגיש .

את הבצק מחלקים ל- 2 או 3
מרדדים עלה דק ככל האפשר , קורצים עיגולים עם כוס גדולה , מניחים באמצע כל עיגול מהמלית מקפלים ומהדקים היטב- להרים ביד אחת ובשניה להדק מסביב .

להרתיח סיר גדול עם מים ולהוסיף 2 כפות שמן.
מכניסים את הכיסונים לתוך המים החמים ןמבשלים כ- 15 דק’ להרים עם כף מחוררת ולהניח בצלחת הגשה .


2 בצלים חתוכים לפרוסות דק’ להניח במחבת עם שמן קר (כדי שיצא קריספי)לשים על להבה בינונית ולטגן עד השחמה .

לזרות את הבצל על הקראפלך תפו"א

בתאבון

אם עושים כמות אפשר להקפיא - אני מכינה מראש ומקפיאה .

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • מתכון מצויין!!

    לירן, 10/17/2008 8:13:46 PM

  • קראפלך (כיסונים)

    אילנית, 8/6/2007 12:12:00 PM

ראש השנה סלטים