שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

רולדת תפוחי עץ בבצק עלים

דרוג הגולשים:

מצרכים

לקלף תפו’’עץ כמה שיותר לחתוך לקוביות לתוך סיר להוסיף כפית קינמון כוס סוכר
כוס אגוזים קצוצים מעט ציפורן
כוס מים חצי כוס צימוקים את הצימוקים להשרות כרבע שעה ביין לא משנה איזה ומוסיפה לתערובת ולערבב מידי פעם על להבה בינונית ואח’’כ להנמיך לטעום במשך הבישול אם חסר סוכר ואת יכולה להוסיף לתת לצנן ולהוסיף לבצק עלים ואת ההמשך ידוע

אופן ההכנה

אפשרות שניה: שרה בר

לקלף תפוחי עץ ולגרד במגררת סוחטת ביד את התפוחי עץ שיצא המיץ מוסיפה 3 כפות סוכר וכפית קינמון מערבבת והופ למלות לבצק עלים ובצורה רולדה לשים נייר אפייה ולהניח את הרולדה ולתנור

הוראות הכנה - שרה בר:
בצק עלים שאת קונה מרודד, לחתוך חתיכה מלבנית(קצת פחות מגודל התבנית) -מקמחת מעט את השיש ומרדדת מעט מאוד(כי הבצק מרודד כבר).
6 תפוחי עץ (מה שיש בבית)לקלף ןלגרד על פומפיה גסה לסחוט את המיץ.
מורחת על הבצק מרגרינה ואם יש ריבה עוד יותר טוב,
לפזר מהתפוחים על כל מלבן הבצק חוץ מ-2 ס”מ האחרונים..
לפזר מעל עם היד סוכר
לפזר קינמון
ולפזר צימוקים,אגוזים מה שיש או שניהם לפי ראות עינייך.
לסגור את שני השוליים הצדדיים
וממך והלאה לגלגל או מקפלת כמו רולדה.
להניח בתבנית עם הסגירה כלפי מטה כך את שלושת הרולדות,
עם סכין לסמן חיתוכים בצורה אלכסונית ולהכניס לתנור לחום 180 מעלות עד שיזהיב . להוציא לחתוך שזה עדיין חם בזהירות וכשיתקרר לפזר אבקת סוכר .

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

ראש השנה סלטים