שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

שבקיה

דרוג הגולשים:

מצרכים

בקבוק קטן בירה לבנה
שמן באותה הכמות של הבירה
קמח כמה שנכנס

לסירופ
4 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מיץ מלימון אחד קטן.

לבשל את המים והסוכר על אש קטנה, כשנהיה מעט צמיגי להוסיף את הלימון ולערבב.

לשים בקערה את הבירה והשמן, להוסיף קמח בהדרגה עד שמתקבל בצק רך וגמיש , לא נדבק לידיים.

מניחים בצד לחצי שעה, מחלקים למס´ כדורים, לרדד כל כדור לעובי של כמה מילמטרים, פחות מחצי סמ´.
לחתוך בסכין גלגלת(זה עושה צורה יפה) למס´ ריבועים בגודל של 10 על 10 סמ´.
בכל ריבוע לחרוץ חתכי פסים עד לסמ´ לפני השוליים.
לחמם שמן בסיר עמוק, להרים עם אצבעות שני הידיים פס כן פס לא, וכך להכניס לטיגון.
מטגנים משני הצדדים, הטיגון הולך בצ´יק.
להוריד מהאש ולשים על רשת המונחת על תבנית.
כשמתקרר לגמרי לטבול בסירופ ולפזר סומסום.

אופן ההכנה

בקבוק קטן בירה לבנה
שמן באותה הכמות של הבירה
קמח כמה שנכנס

לסירופ
4 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מיץ מלימון אחד קטן.

לבשל את המים והסוכר על אש קטנה, כשנהיה מעט צמיגי להוסיף את הלימון ולערבב.

לשים בקערה את הבירה והשמן, להוסיף קמח בהדרגה עד שמתקבל בצק רך וגמיש , לא נדבק לידיים.

מניחים בצד לחצי שעה, מחלקים למס´ כדורים, לרדד כל כדור לעובי של כמה מילמטרים, פחות מחצי סמ´.
לחתוך בסכין גלגלת(זה עושה צורה יפה) למס´ ריבועים בגודל של 10 על 10 סמ´.
בכל ריבוע לחרוץ חתכי פסים עד לסמ´ לפני השוליים.
לחמם שמן בסיר עמוק, להרים עם אצבעות שני הידיים פס כן פס לא, וכך להכניס לטיגון.
מטגנים משני הצדדים, הטיגון הולך בצ´יק.
להוריד מהאש ולשים על רשת המונחת על תבנית.
כשמתקרר לגמרי לטבול בסירופ ולפזר סומסום.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פירורית ביסלי סלטים