שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

שבקיה מרוקאית

תאריך פרסום: 23/12/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

מים שמן וקמח
לסירופ: כוס סוכר +חצי כוס מים+ מיץ מחצי לימון
שומשום לקשוט

אופן ההכנה

התחתנתי בגיל 17 ולא ידעתי לבשל, הגיעה חג חנוכה וממש רציתי לאכול שבקיה של ממה, כולם אמרו שזה קשה להכנה, ואני לא ויתרתי כשדיברתי עם ממה, הופתעתי לגלות את הקלות...
שופכים לקערה כוס שמן+כוס מים, מנפים לתוך הקערה קמח כמה שנכנס עד שהבצק נעים ושמנוני.
להצלחת המתכון יש צורך בהמון לישה. במשך 15 פעמים בערך כלומר ללוש ולתת לנוח ושוב ללוש וכן הלאה.
מכינים סיר עם שמן עמוק , מרתיחים.
בינתיים יוצרים עיגולים בגודל של פינג פונג, מרדדים וחותכים פסים בתוך מלבן לא עד הסוף כדי שתיווצר רשת. את הרשת קולעים אחד בשני ומכניסים לתוך השמן העמוק.
צריך לשים לב שהרשת לא "תפתח" בעזרת מזלג
אחר כך טובלים בסירופ המוכן ומפזרים מעל שומשום.
ככה חגגתי את חג החנוכה הראשון שלי

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פירורית ביסלי סלטים